Zaterdag 18 maart 2023

Op een prachtige lenteachtige dag, zaterdag 18 maart 2023, gingen onze BB-lopers er helemaal voor bij verschillende wedstrijden. De zon scheen fel en de vogeltjes floten uitbundig, wat een sfeer!

Leadex-Run

De BB-lopers waren weer in topvorm bij de Leadex-Run Wapenveld. Martijn Schakelaar liet zien dat leeftijd slechts een getal is en won met gemak de 5km race in een fenomenale tijd van 18:12. Ook Tjibbe de Vries leverde een uitstekende prestatie en finishte met een glimlach op zijn gezicht in 23:54.

De 10km race was net zo spannend en Joep Emmen toonde wederom zijn ongelooflijke talent door als eerste 40+ loper te finishen in een razendsnelle tijd van 33:30. Daniël van den Boogaard was een beest op de weg en wist zijn persoonlijk record te verbreken met een indrukwekkende tijd van 36:07. Retse van der Berg en Wynand Fokkert gaven ook alles wat ze hadden en finishten respectievelijk als 2e (36:46) en 4e (39:39) 40+ lopers. Helaas moest Roel-Jan Heeringa de strijd vroegtijdig staken.

Oldemijercross

Ook bij de Oldemijercross in Hardenberg waren de BB-lopers niet te stoppen. Rianne Niewold zette een fantastische tijd neer van 28:39 op de 6 km wedstrijd.

Gert Versteeg en Maarten Oosterhuis presteerden beide op topniveau en wisten respectievelijk de 9km race te voltooien in 37:36 en 40:00.

Leekster Lente Loop

De dag was nog niet voorbij en bij de Leekster Lente Loop kwam de BB-lopers Jan Schra in actie. Met zijn ongelooflijke vaardigheden en uithoudingsvermogen finishte hij als winnaar in een verbluffende tijd van 1:11:28. Een geweldige prestatie!

Al met al was het een geweldige dag vol met vrolijkheid, gezelligheid en sportiviteit. Wat een prestaties hebben onze BB-lopers geleverd!