Trainingen

Trainingsmethode

Onze leden trainen met veel succes volgens de "Souplesse methode". De basis van deze trainingsmethodiek vormt de Verheulmethode. Deze staat uitgebreid beschreven in het boek van Klaas Lok met als toepasselijke titel: "Het duurloopmisverstand." Aan de souplesse methode zijn nog een aantal specifieke trainingsvormen toegevoegd die een positieve uitwerking hebben op het presteren in wedstrijden vandaar de Souplesse plus methode.

De essentie van onze trainingsmethode is:

- Intervallen worden meestal langzamer gelopen dan traditionele methodes
Trainingstijden zijn gebaseerd op individueel niveau
- Trainingen gericht op reactiviteit en souplesse
- Meer energie en minder snel vermoeid
- Geen standaard lange langzame duurlopen

Souplesse en ontspanning

De visie achter onze trainingsaanpak en de souplesse methode staat in sommige opzichten haaks op de traditionele trainingsmethode. De gedachte dat als je hard wilt lopen ook hard moet trainen is niet van toepassing op onze trainingsmethode. Het doel is juist dat in de basis bijna alle trainingen op souplesse en ontspanning worden uitgevoerd. Het resultaat blijkt in de wedstrijden. Hierin wordt sneller gelopen door slimmer en minder vaak hard te trainen.

Doelgroep

Midden en lange afstand; 3000m tot en met de marathon
Categorieën: junioren B, A en senioren en masters (35+)

Trainingsschema

Iedere atleet ontvangt een individueel trainingsschema met 4 wekelijkse trainingen. Er is veel aandacht voor het beter kunnen presteren in wedstrijden door het verspreiden van tips en ervaringen door de trainer en de lopers onderling. Om snel gewend te raken aan deze methode is raadzaam dat minimaal 3 keer in de week wordt hardgelopen.

De trainingen worden op dinsdag in subgroepen ingedeeld gebaseerd op je recent gelopen 10 kilometer tijd. 

Wil je lid worden of een proeftraining meedoen? We hanteren een flexibel instapniveau dat er op gericht is dat het praktisch is voor zowel trainers als leden maar vooral voor jou en dat je niet alleen traint en/of het te zwaar is. In de praktijk komt dit er op neer dat het niveau moet passen bij de rest van de groep. Momenteel ligt die grens rond de 48-50' op de 10 km.

Maar kom vooral eens meetrainen en dan zien we het vanzelf samen.Dinsdag:

Aanvang training: 19:00 uur
Duur van de training tot: 20:45 uur 
Trainingsvorm: Intervaltraining
Locatie: Atletiekbaan - Urksteeg 1 - 8031 LL Zwolle

Deze training wordt op de weg uitgevoerd. We proberen zoveel mogelijk het verkeer te vermijden. In de zomer lopen meestal op de paden en wegen rond het Westerveldse bos, in de winter op fietspaden rond Holtenbroek en Stadshagen. Na het gezamenlijk inlopen worden losmakende oefeningen gedaan en is er aandacht voor gerichte loopscholing ( ter ondersteuning van de loopbeweging). De loopscholing wordt afgesloten met steigerungs en of coördinatielopen ter voorbereiding op de kerntraining. De kerntraining wordt in subgroepen (verschillend niveau) uitgevoerd en bestaat uit intervallen van 100 m tot 3000 m.

Donderdag:

Aanvang training: 19:00 uur
Duur van de training tot: 20:15 uur
Trainingsvorm: Intervaltraining
Locatie: Atletiekbaan - Urksteeg 1 - 8031 LL Zwolle - baantraining ( Met uitzondering van de donderdagavonden waarop coopertest of 5 km baanloop wordt georganiseerd is er geen training) 


Deze training wordt op de atletiekbaan uitgevoerd. Na het gezamenlijk inlopen, losmakende oefeningen, is er aandacht voor gerichte loopscholing( ter ondersteuning van de loopbeweging). De loopscholing wordt afgesloten met steigerungs en of coördinatielopen ter voorbereiding op de kerntraining. De kerntraining  wordt in subgroepen (verschillend niveau) uitgevoerd en bestaat uit kortere intervallen van 100 m tot 400 m.

Zaterdag:

Locatie: Atletiekbaan - Urksteeg 1 - 8031 LL Zwolle

Elke zaterdag is er de gelegenheid om tussen 09.30 en 11.30 uur voor jezelf op de baan te trainen. Met uitzondering van data waarop er wedstrijden worden georganiseerd door atletiekvereniging PEC.

In het voorjaar worden er bij voldoende aanmeldingen op zaterdag baantrainingen georganiseerd. 

In de winterperiode is er een bostraining, fartlek (vaartspel) of heuveltraining eens per 3 weken.

Zondag:

Alleen eerste zondag van de maand

Aanvang training ca: 09:30 uur

Duur van de training tot ca: 11:00 uur 
Trainingsvorm: Duurloop met wisselende snelheden
Trainingslocatie: De trainingen vinden afwisselend plaats meestal in de omgeving van Zwolle. Soms wordt er uitgeweken naar Hattem, Lemelerberg, Heerde, Nijverdal of Steenwijk


Geïnteresseerd om een aantal proeftrainingen te ervaren met BBlopers? Voor meer informatie:

Bekijk Proeftrainingen