Winterklassiekers: Egmond en Brink tot Brinkloop

Winterklassiekers: Egmond en Brink tot Brinkloop

Het hardloopjaar is goed begonnen met onder andere wedstrijden in Egmond en Deventer op een stralende maar winderige dag.

Halve marathon van Egmond

Meest in het oogspringende wedstrijd dit weekend was de winterklassieker in Egmond. Hans van Berkum en Nardie Mulder gaven hier acte de presence. In het sportjournaal van de NOS waren klassieke beelden te zien. Een harde zuiderwind zorgden voor zware omstandigheden op het strand. De eerste helft van de wedstrijd moest hier met windkracht 5 tegen afgelegd worden. Waar de toppers elkaar opzochten en konden schuilen in een omvangrijke kopgroep, was het daarachter een slagveld. Waar de toppers de 1e helft van de race dus met zijn allen aan de boemel waren en daarna pas gas gaven, liep Hans  naar omstandigheden een zeer vlakke race op de halve marathon. Erg knap met dit weer. Ook krampscheuten in de laatste 2.5 kilometer kregen hem niet klein, waardoor hij dit heroïsch gevecht volbracht in 1 uur en 34 minuten. Nardie deed mee aan de kwart marathon en kon aanhaken bij een mooi groepje en versnelde de laatste kilometers terug naar Egmond nog mooi door naar 51:22.

Brink tot Brinkloop
In Deventer stonden 8 januari ook twee BB-lopers aan de start. Stef Riemens en Taco Schaaf deden mee aan de Brink tot Brinkloop. Een mooie wedstrijd die zich onderscheidt van andere wedstrijden omdat het een punt tot punt wedstrijd is. De deelnemers startten op de Brink van Deventer en snelden over een parcours van 10 kilometer naar de Brink in Bathmen, waarna ze weer netjes teruggebracht werden met vervoer van de organisatie.
Bij zo'n wedstrijd hoop je dat de wind in ieder geval niet tegen staat en stiekem misschien een beetje mee. Een harde zijwind zorgde ervoor dat veel lopers het toch een pittige wedstrijd vonden. Bij Taco ging het ook niet vanzelf, maar hij wist wel zijn medevluchters na een kilometer of 2 af te schudden en de overwinning te pakken in een tijd van 32:04. Stef liep in een sterke race naar 38:50.


Terug

Geïnteresseerd om een aantal proeftrainingen te ervaren met BBlopers? Voor meer informatie:

Bekijk Proeftrainingen