Wedstrijdmaand februari

Wedstrijdmaand februari

De dagen worden inmiddels wat langer, maar we moeten nog 1 wintermaand door voordat de lente komt. Gelukkig zijn er dan ook lekker veel wedstrijden in deze maand. Van een aantal hadden we al verslag gedaan, maar er waren toch ook nog een paar noemenswaardige wedstrijden waarin een aantal mooie prestaties zijn geleverd. We blikken terug:

5 februari: Midwinter Marathon Apeldoorn

Op zondag 5 februari was dan eindelijk na 2 jaar weer de midwintermarathon Apeldoor. Zo’n heerlijke wedstrijd die je letterlijk en figuurlijk in tweeën kan splitsen. Het eerste gedeelte gaat heuvelop en het tweede gedeelte gaat heuvelaf. Dus in het begin niet verzuren, dan kun je daarna lekker knallen. En dat gebeurde dan ook over de verschillende afstanden.

Jan Schra liep mee met de 25 kilometer. Dit als voorbereiding op de marathon. Heel verdienstelijk werd hij 13de in een tijd van 1:26:59: ‘Het was een prima wedstrijd, eerste 20km marathon schema aangehouden, daarna lekker vlammen richting de finish!’. Remco Akse ook in training voor de marathon liep hier naar een tijd van 1:33:04, heel mooi Remco! Bij een beetje lange afstand laat ook Martijn Schakelaar zich zien. Zeer verdienstelijk liep hij naar 1:40:11. Helaas hield hij er wel een paar liesklachten aan over, maar na een paar hersteldagen liep Martijn weer als vanouds. Daarachter waren nog een paar marathonvoorbereiders te spotten. Jeroen ten Klooster, Erik Slomp en Tess Boekema (de laatste officieel geen lid meer, maar traint samen met Erik naar de Rotterdam Marathon toe) liepen lekker samen op om zo op deze zondag even lekker wat kilometers te maken 1:42:06. Ook voor hen was de opdracht, eerste 20 op marathontempo en dan mag je lekker rammen. En dat lukte. ‘Goede manier om de benen te laten wennen aan het tempo, conditioneel meer dan prima’ laat Erik na afloop weten. Op naar Rotterdam! Job van Iersel kon dan wel net niet bij dit groepje aanhaken, maar op zijn nieuwe ‘patas’ laat hij wel zien echt weer over een dijk van een vorm te beschikken: 1:43:04. En dan Gerja Zielman. Zij liet vandaag het vrouwenveld zien wat hardlopen is. Deze power vrouw uit Heino liep de 25 kilometer in 1:43:36. Daarmee werd ze 3de bij de vrouwen 40. Chapeau Gerja! Heel mooi gedaan. Matthijn ten Doeschot, nog zo’n kilometer vreter. Jawel, slechts 1:43:56 had hij nodig over de heuvels rondom Apeldoorn. Sjoerd Rosema, iets minder aan het trainen de laatste tijd, maar voor een wedstrijd beschikt hij altijd over goede benen. 1:44:26 was zijn eindtijd. Mooi gedaan weer.

Op de 10 Engelse mijlen gebeurde ook het een en ander: Myron Spoor en Sven Tellegen laten al een tijdje zien zeer veel progressie te maken. Onlangs bij de Bosloop in Heerde liepen ze nog een klein stukje uit elkaar. Vandaag lieten ze elkaar niet los en kwamen hand in hand over de finish: 55:07. Top prestatie heren! Lekker in vorm. Maar er blijken meer BB-Lopers in vorm te zijn: het is tijd voor de Mighty Four: Michel Blauwgeers, Erwin Kreule, Guy Slikker en Frankwin Mussche. Hun favoriete trainingsmethode is te hard trainen, zodat je de ander moe maakt en er zelf met de wedstrijd beter vanaf komt. Nou dat hebben we in Apeldoorn gezien. Michel beschikte over de beste benen: 1:01:48. Een dijk van een tijd, alleen nog net geen clubrecord, maar dat gaat hem ooit lukken. Erwin Kreule bleef aardig in de buurt maar kon hem in de sprint niet meer pakken: 1:02:01. Guy Slikker, ook in topvorm: 1:03:01. Frankwin Mussche sloot de rijen van dit groepje in een mooie tijd: 1:04:42. Beste dame was vandaag: Lieve Tollet. Ze laat al een tijdje zien goed in vorm te zijn met een aantal pr’s. Vandaag liep ze naar: 1:03:34. Goed voor de 1ste plaats bij de vrouwen 40. Back on track is Hellen de Vries. Zij werd tweede in de categorie en liep naar een mooie tijd van 1:07:37. En er waren nog meer mooie resultaten bij de dames: Germien Krul, ook al zo in vorm, zij liep naar de derde plaats in haar categorie: 1:13:29. Nardie Mulder, 1:13:40, zat er maar vlak achter en liep ook heerlijk rond Apeldoorn. Niet te missen: Henrike Talens, ook al zo’n kilometervreter en slaat geen training of wedstijd over: 1:14:02.

Willard Bredewold stond aan de start bij de 8 van Apeldoorn. Dit deed hij in 26 minuten en 17 seconden. Heerlijke tijd weer! Ook Joris van Kamp was voor deze afstand naar Apeldoorn afgereisd. Hij mist bijna geen wedstrijd in de regio en dit brengt hem PR na PR: 30:28 it is. Wynand Fokkert, ook weer in goede vorm: 31:24. En zo werd er weer fantastisch gelopen en kon iedereen met een big smile weer naar huis!

Er was ook nog schaatsnieuws op deze dag! Timo Berkenbosch die in de wintermaanden zich vooral op het ijs begeeft werd derde in Leeuwarden. 45 rondes schaatste hij daar, ging met 2 man op kop, het peloton gaf niet op, en vandaag werd hij derde! Eigenlijk net als in de rest van de maand. Zijn transponder werd voor de verandering wel een keer tweede.

 

19 februari: Woolderesloop en Bosdijkloop

Twee weekenden later werd er afgereisd naar een paar plekken diep in de provincie om de PR’s een beetje aan te scherpen. Sjoerd Wester deed dit bij de Woolderesloop. Jaja, of all places. Hoe hij deze wedstijd heeft gevonden, geen idee, maar de wedstrijd bestaat wel. Hij snoepte hier maar liefst 2 minuten van zijn PR af: 37:33 is zijn nieuwe personal best. Stefan Koopman loopt sinds begin dit jaar ook weer behoorlijk wat kilometers en dat resulteert gelijk in mooie resultaten. Ook hij wist een wedstrijd in de middle of nowhere te vinden en liep een officieus PR van 37:19 in het polderlandschap vlakbij Vinkeveen.

4 maart: Crossloop Aco van Elderen

Ze zijn er nog de crossjes. Langzaam komt het einde van het cross seizoen in zicht. Maar ACO van Elderen organiseerde er nog een in Ommen. Rianne Niewold en Maarten Oosterhuis stonden aan de start. Beiden wilden vooral net onder de hele minuut blijven. De 59 zat in de klok zeg maar: 21:59 voor Rianne, en 40:59 voor Maarten. Lekker toch….

Trainingsweekend:

Ook hier maken we graag tijd voor, lekker kilometers maken en samen gezellig eten en hardlopen. Run, eat, sleap, repeat. Dit jaar zaten we in Ommen. Super leuk. Lekker lopen over de Lemelerberg. Vrijdagmiddag hadden er al een aantal gelopen rondom de Wolfskuil. In de avond pasta en spelletjes en gezelligheid. De zaterdag ochtend training was lekker pittig. 3 keer een blok van 15 minuten op halve marathon tempo. Nou, dan ben je wel aardig uitgeput inclusief de hoogtemeters, de wind en de regen van die ochtend. Maar lekker was het wel! In de middag ging de groep een soort van escape room doen in combinatie met Robinson eiland achtige opdrachten. Dat ging de ene keer beter dan de andere keer zullen we maar zeggen, maar leuk was het wel. 's-avonds was het tijd voor pannenkoeken en wederom spelletjes en een hoop gezelligheid. Op de zondagochtend sloten er nog een groep mensen aan de voor duurloop. 90 minuten lekker rennen en dwalen. Mooier kan het niet. Na de lunch ging eenieder moe en voldaan weer naar huis!

 

5 maart: 8 Kastelenloop Vorden

Prachtige loop georganiseerd door Hanzesport. De kastelen zie je niet onderweg, maar ze zijn er wel. En je moet hopen dat je net op tijd over het spoort bent, anders moet je wachten op de trein. Wel een leuke ervaring, beetje bijkletsen met je hardloopmaten, maar slecht voor je ritme. Toch altijd leuk om daar te lopen, dat moeten Jan Schra, Martijn Schakelaar en Jeroen ten Klooster gedacht hebben. Maar 30 kilometer is wel lekker voor de duur. En als je dat ook nog eens op tempo doet, dan heb je helemaal een mooi trainingsresultaat. ‘lekker progressief, eerste 10 kilometer easy en daarna elke 5 kilometer ietsje sneller’ aldus Jeroen. 2:06:26 was zijn eindtijd. Martijn kwam ietsjes daarvoor over de streep in 2:05:50. Jan liep de eerste 27km op marathon pace, laatste 3 wat sneller: 1:45:77. Pfff wat een snelle tijden! Gelukkig was Jan op tijd het spoor over.

Dat was februari en het begin van maart. De komende weken staat er weer veel moois op het programma: Harderwijk, Wapenveld, Kampen, Venlo en de Ekiden. Het komt er allemaal aan. En dat is allemaal hier te volgen. Hear, hear, read, read! Dus blijf dit WRR volgen!

 

 

 

 

 

 

Terug

Geïnteresseerd om een aantal proeftrainingen te ervaren met BBlopers? Voor meer informatie:

Bekijk Proeftrainingen