Van Harderwijk tot Den Haag

Van Harderwijk tot Den Haag

Harderwijk, je kunt er voortreffelijk eten. Maar ja, dit is helaas geen culinaire verhandeling. Gelukkig kun je er ook prima hardlopen. Vooral op zaterdag 11 maart, toen ze daar de 41e Broekhuis Halve Marathon organiseerden.

Daar was er de keuze uit de hele halve marathon, de halve halve marathon (onder puristen ook wel de kwart marathon genoemd) en een gewone, ouderwetse 5 km. Op die laatste afstand liep Wynand Fokkert, want soms geldt immers: hoe ouder, hoe korter. En hoe! Nou: in 19:06, om precies te zijn.

Op de kwart marathon stonden daar Gerjob Aalbers, Stefan Koopman, Guy Slikker, Hellen de Vries en Henrike Talens. Allen streden mee in de hoogste regionen: Hellen was met 43:26 veruit de snelste in de categorie V40, Guy was met 40:37 2e in de categorie M40, Henrike met 48:15 3e in de categorie V50 en Gerjob en Stefan werden met respectievelijk 38:36 en 42:52 4e en 10e in de jeugdigste categorie.

Op de halve marathon was het de beurt aan Tim den Besten, Joris van der Kamp, Nardie Mulder en Germien Krul. Tim was niet te houden en ging de uiteindelijk gewonnen strijd aan met oudgediende Arne Mulder, om als eerste te finishen in een tijd van maar liefst 1:10:19. Joris volgde op enige afstand in een tijd van 1:27:34. Bij de jongedames was het vooral zaak om bij de 1:40-pacer te blijven. En dat lukte: Nardie finishte in 1:39:25, Germien vlak daarachter in 1:39:36. Een nieuw pr voor dit viertal!

Op naar Den Haag

De dag erna, zondag 12 maart, werd voor het eerst in jaren de NN CPC Loop Den Haag gewoon weer georganiseeerd in het voorjaar. De goede ervaringen met de organisatie, het snelle parcours en het publiek zijn voor sommigen genoeg redenen om helemaal af te reizen naar het Verre Westen. De (natte) sneeuw was gelukkig weg, de zon helaas ook, maar daarentegen was er wel wind voor in de plaats gekomen. Is dat beter? Nee, zeker niet.


Wat voor Wynand een dag eerder gold, geldt ook voor bijna-leeftijdgenoot Mark Hakbijl, en daarom koos hij "slechts" voor de 5 km. Zijn eindtijd van 16:45 was goed voor een 11e plaats in het eindklassement en 1e in de categorie M40, maar er was ook nog een onderlinge strijd met Taco afgesproken, waarover zo meer.

Op het hoofdnummer, de halve marathon, stonden Taco Schaaf, Remco Akse en Sven Tellegen. Taco wist van de prestatie die "concurrent" Tim een dag eerder had neergezet en ging derhalve rap weg. Helaas zat het er die dag niet in ("niet fit" en "vaatdoek", luidde de analyse) en moest hij het tempo laten zakken om uiteindelijk op een alsnog niet langzame 1:11:39 uit te komen. Onderweg heeft hij zich nog wel nuttig kunnen maken door een dankbare Silke Jonkman te behoeden voor wegwaaien. De onderlinge strijd met Mark werd overigens verloren: gemiddeld tempo 3:24 min/km versus 3:21 min/km.

Achter Taco waren Remco en Sven in een strijd verwikkeld. Nou ja, Sven liep telkens een eind voor, totdat Remco versnelde en rond kilometer 20 langszij kwam. Remco en lange afstanden is niet altijd een gelukkige combinatie, maar hoe anders was het deze keer! Met zijn eindtijd van 1:14:13 kan hij straks op de marathon in Rotterdam vast veel meer dan hij nu beseft. Sven finishte niet ver daarachter in een meer dan keurige tijd van 1:14:50.

 

Taco in actie

 

Sven in actie

 

Remco ook in actie, als het ware

Terug

Geïnteresseerd om een aantal proeftrainingen te ervaren met BBlopers? Voor meer informatie:

Bekijk Proeftrainingen