Van Drenthe naar Zwolle-Zuid en door naar Deventer

Van Drenthe naar Zwolle-Zuid en door naar Deventer

10 Mijl van Zwolle-Zuid
Op zaterdag 15 april 2023 was het weer tijd voor de twaalfde editie van de 10 Mijl van Zwolle-Zuid. Het was helaas niet het zonnige weer van afgelopen vrijdag, maar desondanks waren er weer veel enthousiaste BB-lopers aanwezig bij de start van de 5 en 10 mijl, die gezamenlijk om 17:00 van start gingen.

Ondanks de wind en het gebrek aan zon was de sfeer onder de lopers opperbest en iedereen had er zin in. En dat bleek wel uit de resultaten van de BB-lopers, die stuk voor stuk goede prestaties hebben neergezet.

 Zo was er bijvoorbeeld Gert Versteeg, die verrassend de eerste plek bij de mannen op de 5 mijl wist te veroveren. "Het ging boven verwachting goed, ik ben helemaal blij!", aldus Gert. Frankwin Mussche, mede-initiatiefnemer van de wedstrijd, wist ook een podiumplek te bemachtigen bij de mannen op de 5 mijl, en was daar uiteraard erg blij mee. "Zonder verwachtingen begonnen, maar dik tevreden en extra leuk om op het podium te staan van de wedstrijd waar je zelf aan hebt bijgedragen!", aldus Frankwin.

Ook Hellen de Vries was blij met haar prestatie op de 5 mijl. "Dat gaat echt weer de goede kant op!", zo liet ze weten. 

 

Op de 10 mijl was het ook een mooie strijd, met veel BB-lopers die streden om een goede tijd. Tim den Besten finishte als tweede man met een nieuw persoonlijk record van 53:39. Joep Emmen en Willard liepen beiden een knappe 10 mijl en eindigden respectievelijk als vierde en vijfde man. Daniël van den Boogaard liep een solide race en voltooide de afstand in 1:00:51. Sjoerd Rosema behaalde een nieuw persoonlijk record en finishte in 1:02:57. Michel Blaauwgeers, Joris van der Kamp, Nanno van Dijk, Erik Rozeboom en Germien Krul liepen ook allemaal mooie tijden en voltooiden de 10 mijl met trots.

 

Germien Krul vertelde na afloop dat het tweede deel van de wedstrijd erg pittig was vanwege de tegenwind, maar dat ze desondanks tevreden was met haar prestatie. Erik Rozenboom was verrast dat het zo goed ging met zo weinig trainingsarbeid en wil de komende weken meer uren gaan draaien. Nanno van Dijk had nog een spannend momentje toen hij in de weg werd gelopen door een groepje BB-lopers die aan het uitlopen waren van de 5 mijl, maar gelukkig kon de voorzitter nog net op tijd uitwijken. Joris van der Kamp was erg blij met zijn tijd en bedankte Michel Blaauwgeers voor het kopwerk. Tim den Besten was heel tevreden over zijn tweede plek en nieuwe persoonlijk record, vooral omdat hij nog in trainingsmodus was. Sjoerd Rosema had een heerlijke race met een nieuw persoonlijk record als resultaat.

Al met al was het een zeer geslaagde wedstrijd met mooie prestaties en veel gezelligheid. De BB-lopers kunnen trots zijn op hun prestaties en kijken uit naar de volgende editie van de 10 Mijl van Zwolle-Zuid.

 

foto's: Jan Burgman, 10 Mijl van Zwolle Zuid


 

RUNFORESTRUN Hart Van Drenthe 2023

Oh boy, wat een held is die Mark Hakbijl! Hij weet precies wat hij moet doen om zijn naam eer aan te doen: een rondje rennen in het bos. En als je dan ook nog mag kiezen uit verschillende afstanden, dan kies je natuurlijk voor de kortste afstand. Wat een slimme zet!

 

En daar ging hij dan, als een echte boss-baas, de 12 kilometer afleggen alsof het niets was. Onderweg kon hij genieten van de mooie natuur en de frisse lucht. En wat bleek? Hij was ook nog eens de snelste man! Met een tijd van 55:26 zette hij de andere mannen op een flinke achterstand.

 

Maar laten we eerlijk zijn, wie kan er nu op tegen zo'n geweldige combinatie van conditie, doorzettingsvermogen en natuurlijk talent? Mark Hakbijl is gewoon de beste! En waar kon hij dat beter laten zien dan op de RUNFORESTRUN Hart van Drenthe 2023, waar hij de 12 kilometer-man was.

 

En laten we vooral niet vergeten waar het allemaal begon: Recreatiepark de Bosrand Drenthe. Hier werd de start en finish gegeven en kon Mark zijn overwinning vieren met een welverdiend drankje en een hoop gejuich van zijn fans. Wat een dag om nooit te vergeten!

 

IJsselloop Deventer

Het was weer een geweldige dag in Deventer tijdens de IJsselloop!

Ondanks dat Taco Schaaf niet helemaal in topvorm was en een paar mindere nachtjes had gehad, wist hij als derde te eindigen op de 5 kilometer. Maar dat was voor hem geen reden om bij de pakken neer te zitten, nee hoor! Hij heeft heerlijk gebikkeld en vooral ook genoten van dit favoriete wedstrijdje.

 

Ook Lieve Tollet heeft zichzelf overtroffen op het parcours met twee bruggen, een keerpunt, 1 km oneffen klinkers en 1 km zand. Ondanks dat ze last had van haar maag en darmen sinds donderdag, heeft ze de 10 km in 39:04 weten te voltooien en de tweede plaats bij de dames veroverd. Haar maag en darmen hebben zich tijdens de wedstrijd gelukkig koest gehouden, en dat heeft haar zeker geholpen. Op het podium had ze wel wat problemen met haar outfit, want ze had een veel te groot singletje aan en moest een veel te grote trui van Mimik lenen. Maar ach, dat maakt allemaal niet uit, want ze heeft het super goed gedaan!

Terug

Geïnteresseerd om een aantal proeftrainingen te ervaren met BBlopers? Voor meer informatie:

Bekijk Proeftrainingen