The week after…

The week after…

Dat de BBlopers niet stil zitten is wel weer gebleken. Na het spektakel van vorige week vrijdag tijdens een zeer geslaagde editie van de BBclassic stonden er deze week alweer de nodige BB’ers aan de start van verschillende wedstrijden.

Vriend’s Meppeler Muggenloop

Hans van Berkum reisde dinsdagavond af naar Meppel voor de Vriend’s Meppeler Muggenloop. Het evenement is opgedeeld in twee avonden. Na afloop van de tweede loopavond worden de prijzen verdeeld. Hans koos voor de langste afstand (ongeveer 10 kilometer) die hij overigens één keer zal lopen. namelijk de 10 kilometer (of ongeveer 10 kilometer). Desalnietemin wist hij de 9,5 kilometer te rennen in op PR niveau. Hij finishte na een solorace door het buitengebied van Meppel als vierde in een tijd van 37 minuten en 16 seconden. Hans zal overigens 23 mei niet in actie komen in Meppel.

Voorjaarsloop Epe

Op diezelfde dinsdagavond reisden een vijftal BBlopers ook af naar Epe. Om internationale toppers te trekken worden er in Epe Engelse mijlen gelopen in plaats van kilometers met als gevolg dat de hoofdafstand werd gewonnen door een jongen uit het verre Elburg. Van de BBlopers besloten Sven Telligen en Hellen de Vries de langste afstand te lopen, namelijk de 10 EM. Dit parcours loopt gedeeltelijk over de Zuidweg, die bij veel wielrenners wel bekend is en onderdeel is van het “rondje Dellen”. Het glooiende parcous lag Hellen de Vries vandaag uitstekend. “Dit begint er weer op te lijken” was haar reactie na afloop. In een mooie vlakke race finishte ze in 1:05:25, een uitstekende prestatie.

Sven had iets minder geluk vandaag. Na wat blessureleed de laatste weken is hij wel weer op de weg terug. Helaas kreeg hij na 10 kilometer last van steek. Ondanks dat nogsteeds 6e in 1:01:53.

Niet onverdienstelijk liepen Martijn Schakelaar, Jeffrey ter Steege en Roel Jan Heeringa de 5 EM. Ze finishten respectievelijk als 2e (29:23), 3e (30:09) en 5e (33:09) bij de mannen 40+. “Niet slecht” voor  een “normale” dinsdag avond. 

Putten Power Run

De vrijdag na Hemelvaartsdag liep Myròn Spoor in zijn oude woonplaats de Power Run. De tien kilometer bestond uit vier rondjes door het centrum van Putten. Myron had vandaag ontzettend veel power in de benen. Aangemoedigd door veel bekenden liep hij solo naar de overwinning. Ondanks de forse oosterwind kon hij het tempo goed hoog houden en finishte hij in 33:37. Dan kun je wel zeggen dat je de marathon goed verteerd hebt.