Supersnelle Klaverblad BB-Lopers Baanclassic 2023

Supersnelle Klaverblad BB-Lopers Baanclassic 2023

De Klaverblad BB-Lopers Baanclassic 2023 is gewonnen door Lianne van de Belt en Mads Meijer. Beide Groningse lopers lieten zich gelden in Zwolle. Voor de achtste maal werd deze baanloop georganiseerd en dit keer onder hele mooie omstandigheden. Zon, weinig wind en veel energie onder de lopers zorgden voor een opgelaten sfeer.

Een kleine 100 atleten stonden aan de start van dit evenement. Rond de klok van 19 uur was er het eerste startschot voor de eerste serie. Een tikkeltje warm nog, maar dat mocht de pret niet drukken. Rond half 9 was er de start van laatste serie met de zeer snelle mannen en vrouwen. Het was er ongemeen spannend. Al snel ging een groep mannen op kop in de wedstrijd voor een tijd onder de 15 minuten met Danny Koppelman voorop en de latere winnaar daarachter Mads Meijer. Ook Jonatan Venema (GAC Hilversum) en Niels te Pas (Laac Twente) voegden zich in dit groepje. Daar maar vlak achter probeerden Zwollenaren als Taco Schaaf (BB-Lopers) en Arne Mulder (AV Pec) een gooi te doen naar de overwining. Bij de dames ging de strijd tussen de Groningse Lianne van de Belt en de Zwolse Aline Kootstra (ACO van Elderen).

Voor 5 kilometer moeten er 12,5 rondes worden gelopen. Meijer wist in het verleden ook al de 1500 meter hier te winnen en hij was er op gebrand om hier vandaag met een mooie resultaat naar huis te gaan. Zo ging het groepje dus mooi op pad. De zon was wat gezakt en zo gingen de rondes mooi vlak. Na drie kilometer komen er toch de eerste pijntjes, wat wisselingen in de kopgroep, maar men weet elkaar goed vast te houden. Mads Meijer blijft er ietsje achter hangen. Dan gaat de laatste ronde in, de bel luidt, en Meijer geeft gas. En niet zo’n klein beetje ook. Hij sprint het veld aan gort. Hij finisht als eerste in 14:38,78. Een dik persoonlijk record voor deze 19 jarige atleet en maar 17 tellen boven het parcoursrecord van Koreman. Maar ook de mannen daarachter komen binnen onder de 15 minuten. Een buitengewoon mooie en snelle prestatie. Jonatan Venema wordt tweede in 14:41,63. Derde is Niels te pas in 14:49,33. Danny Koppelman finisht in 14:56,12. Maar ook velen daarachter lopen prachtige tijden en dikke PR’s.

Bij de dames blijkt het dus ongemeen spannend. Beide dames lopen in verschillende series. Aline Kootstra is al weken in bloedvorm en loopt samen tussen een groepje mannen heel sterk naar een tijd onder de 17 minuten. In de serie daarna start Lianne van de Belt. Zij moet het meer alleen doen in deze serie waardoor het extra zwaar is om je tempo vast te houden. Ook zij loopt uiteindelijk een dijk van een tijd en finisht 1 tel sneller dan Aline Kootstra. Lianne finisht in 16:56,63. Aline wordt tweede in 16:57,37. Derde wordt de Zwolse atleet Lieve Tollet (BB-Lopers) in 18:27,62.

Maar ook onder de dames worden heel veel hele mooie tijden gelopen door alle atleten. Vele persoonlijke records sneuvelen vandaag. Een prachtige strijd werd er gestreden. Super snelle tijden op de klok. Een feestje om op terug te kijken. Op naar 2024!

BB-Lopers Results

Thuiswedstrijdje dit voor de BB-Lopers. Naast het organiseren van de loop, waren er ook nog de clubkampioenschappen. Door verschillende BB-Lopers werd hier dus vandaar voor verschillende leden gestreden om de prijzen.

Eerst naar de Dames. Lieve heerste vandaag de race. Zij liep heerlijk en maar net boven haar PR werd zij eerst bij de Dames. Petra Haarman, Rianne Niewold en Marlinda van Beek gingen de strijd vandaag ook aan. Zij startten alle drie in de eerste serie en gingen samen rondje voor rondje over het parcours. Ze lieten elkaar niet los tot ongeveer rondje 8. Toen begonnen er wat gaatjes te ontstaan. Rianne koerste voorop en ging wat versnellen, Petra in haar kielzog en Marlinda die iets moest lossen. Rianne bleek uiteindelijk wel echt over de beste benen te beschikken, zij beukte gewoon lekker door en sprintte naar de finish. Hiermee liep ze haar een na snelste tijd op de 5 kilometer in 20:20,97. Petra Haarman bleef haar goed volgen en liep een dik PR: 20:28,57. Marlinda bleef in de buurt en zette nog even goed aan in die laatste ronde: 20:36,87.

Bij de mannen werd ook lekker de beuk erin gegooid. Taco Schaaf was vandaag met afstand de allersnelste: 15:17,37 had hij slechts nodig voor deze 12,5 rondes. Daarmee werd hij eerste in zijn categorie en ook eerste bij de clubkampioenschappen. Daarachter kwam Sven, liep nog nooit een 5 kilometer en al helemaal niet op de baan. Een nieuwe ervaring dus, maar ook nog eens een toptijd en PR: 16:17,64. Erik Slomp liep in april nog de Marathon Rotterdam. Even wennen dus zo’n korte afstand. Maar zeer verdienstelijk verrichte hij het kopwerk in de een na laatste serie en finishte in 16:50,87. Daarachter kwam Daniel van de Boogaard. Hij is in topvorm en kent zijn eigen grenzen eigenlijk nog niet: 16:53,04 (PR). Retse van der Berg en Anne Velema liepen daar weer achter en gingen mooi samen op: 17:34,35 om 17:43,88. 

Nog een PR viel er te noteren bij Sjoerd Rosema, waarschijnlijk omdat hij op tijd moest zijn bij een feestje liep hij extra snel: 18:03,85 is nu zijn personal best. Jasper Staal, nieuw lid, liet zien dat het blauw hem geen windeieren legt: 18:19,41. Niels van Hoorn, back on track: 18:20,21. Robbert Veenstra en Maarten Oosterhuis laten ook zien over goede vorm te beschikken: 19:07,72 om 19:03,46 zijn tijden om over naar huis te schrijven! Chapeau. De strijd bij de 45+ mannen was onverminderd spannend. Jean Seine is lang geblesseerd geweest. Maar deze man komt altijd terug. Hoe hij het doet geen idee, maar als hij terug is laat hij meteen zien nog altijd in topvorm te zijn. Vandaag liep hij 18:56,51 en werd daarmee de terechte clubkampioen in zijn klasse! Guy Slikker zat hem nog wel op de hielen, maar het lukte niet om aan te haken, desondanks een hele mooie tijd: 19:01,90. Timo en Wynand streden om de derde plek. Maar de ultra marathonman, schaatser, triatleet, skater, of welke sport hij dan ook nog meer beoefend, Timo Berkenbosch ging er met de derde plaats vandoor: 19:03,65. Wynand finishte knap in 19:21,23.

Alle uitslagen: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/38682/

Alle foto’s: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.724054069517217&type=3

Uitslagen Clubkampioensschappen BB-Lopers:

MSEN

1. Taco Schaaf

2. Sven Tellegen

3. Daniel van de Boogaard

 

M35

1. Erik Slomp

2. Retse van der Berg

3. Anne Velema

 

M45

1. Jean Seine

2. Guy Slikker

3. Timo Berkenbosch

 

Vrouwen

1. Lieve Tollet

2. Rianne Niewold

3. Petra Haarman

Terug

Geïnteresseerd om een aantal proeftrainingen te ervaren met BBlopers? Voor meer informatie:

Bekijk Proeftrainingen