Runnersworld Utrecht Trackmeeting

Runnersworld Utrecht Trackmeeting

Baanwedstrijden blijven toch altijd weer een bijzondere aantrekkingskracht uitoefenen. Zelfs op atletes die kortgeleden nog verklaarden er wel even klaar mee te zijn - maar over haar later meer.

En dan is de Runnersworld Utrecht Trackmeeting, afgelopen vrijdagavond, door de altijd sterke bezetting extra interessant/leuk/spannend (niet doorstrepen wat van toepassing is). Zo sterk zelfs dat wij er daar bij lange na niet aan te pas komen. Dan maar er gebruik van maken en proberen boven jezelf uit te stijgen.

800 meter
Aan het begin van de avond vertrok de McFlurry-Express (vernoemd naar hetgeen je verdiend hebt bij het behalen van een pr, of tenminste wel héél erg je best hebt gedaan) aan de lange rit naar Utrecht met daarin Rianne Niewold, Nardie Mulder, Vivienne Morssinkhof en Mark Hakbijl. Bescheiden als ze zijn kozen ze voor een vrij korte afstand: de 800 meter.

Mark mocht als eerste, in serie vier van de acht. Hij had ingezet op een eindtijd van 2:08 en kwam halverwege ook nog eens keurig door in 1:04 en wat decimalen. De fikse tegenwind tussen meters 500 en 600 kwam echter tussenbeide en zorgde er helaas voor dat er kostbare seconden verloren gingen.

In serie zeven was het de beurt aan Vivienne, die recent al wat 800's en 1000's geoefend had. Maar ook voor haar geldt dat het tempo in de tweede helft iets inzakte, waardoor de magische grens van 2:30 buiten bereik bleef - zij het nog steeds in een mooie tijd.

Rianne en Nardie startten in serie acht. Rianne debuteerde op deze afstand (McFlurry!) en Nardie wist een seconde van haar pr van jaren geleden af te halen (zie je wel hoe leuk het is?). Beiden vroegen zich naderhand wel af of ze diep genoeg waren gegaan en of je dat diep gaan en jezelf pijn te laten lijden wel kan aanleren. Korte antwoorden: kennelijk dus niet en ja. Reden genoeg dus om het vaker te gaan proberen.

5000 meter
Uren later na al dit geweld arriveerden Erik en Stefan op het terrein. Erik moest nog even geduld opbrengen om serie één toe te schouwen, met daarin onder andere oud-clubgenoot Arne Mulder. Zelf mocht hij aantreden in serie twee van de in totaal drie. Alsof hij nooit maandenlang rustig aan heeft gedaan en langzaam maar zeker aan zijn herstel en opbouw heeft gewerkt, finishte hij in een tamelijk onverwacht snelle tijd van zo'n 16:16.

Ten slotte serie drie, tijd voor Stefan, hup Stefan! De wind was inmiddels gaan liggen, de zon overigens ook. Dat was bij Erik ook wel al zo, maar een verslaggever moet wel aan iedereen ongeveer evenveel tekst besteden. En vandaar. Uiteindelijk wist hij te finishen in maar 14 seconden boven zijn opgegeven richttijd.

Uitslagen
800 meter
Mark Hakbijl 2:12,25
Vivienne Morssinkhof 2:35,02
Rianne Niewold 2:37,55 (pr)
Nardie Mulder 2:48,07 (pr)

5000 meter
Erik Slomp 16:16,54
Stefan Koopman 18:33,95

Terug

Geïnteresseerd om een aantal proeftrainingen te ervaren met BBlopers? Voor meer informatie:

Bekijk Proeftrainingen