Meer dan lopen op asfalt

Meer dan lopen op asfalt

Dat de BBlopers niet alleen op het asfalt actief zijn is dit weekend wel weer gebleken. Telkens wordt er door trainer gehamerd op variatie van ondergronden.

Chouffe trail

Siebren en Willard namen dit advies wel heel serieus en reisden voor een fikse uitdaging af naar de Belgische ardennen. Ze namen deel aan de 15 kilometer Chouffe trail met maar liefst 510 hoogtemeters. Vorig jaar werd Siebren besmet met het “trail virus”. De combinatie van de “festivalachtige” sfeer en het “vreselijke” afzien zijn voor hem goud. "Direct naar de finish het water in duiken met een kabouterbiertje en dan andere lopers aanmoedigen; wat wil je nog meer?”

Samen met zijn broer finishte hij na twee uur en vijf minuten op een knappe 82e positie. Er stonden namelijk maar liefst ruim vierhonderd deelnemers aan de start van deze afstand.

Maar vandaag kon er maar eentje de allersnelste zijn en dat was Willard. Hij raffelde de trail af in 82 minuten en had bijna een minuut voorsprong op de nummer twee. Wat een top prestatie! Al die “achtjes” bij Hattem waren dus niet voor niets geweest.  Na zo’n prestatie heb je wel een lekker biertje verdiend.