MARATHON ROTTERDAM 2022

MARATHON ROTTERDAM 2022

De marathonbelevenissen van Annemijn Liedenbaum en Taco Schaaf

De marathon van Annemijn Liedenbaum

 

Voor de marathon 

Het was ontzettend fijn dat ik een op maat gemaakt marathon schema had van Erik. Daardoor kon ik 4 dagen per week trainen, blessurevrij en fris aan de start van de marathon staan.  

 

De dag voor de marathon 

Erg zenuwachtig. Ik heb de tijd echt weggekeken. Rick was ziek, dus de zorgen die ik al had werden nog groter; bang om ziek te worden, niet goed te slapen, niet fit te zijn, kon hij wel mee etc. Alles komt toch op de vorm van de dag uit uiteindelijk.  

 

Gedurende de dag heb ik weinig tot geen vezels gegeten om te voorkomen dat ik tijdens de race tussenstopjes zou moeten maken. Ik dronk een grote bidon met Maurten 360 over de gehele dag en at rond 18.30 4(!!) pannenkoeken. Beetje teveel van het goede misschien, maar het was ook gewoon heel lekker haha. De hele dag zorg ik ervoor dat ik genoeg water drink.


Ik voel pijntjes, ben moe en merk dat ik mijzelf mentaal echt uitdaag. Wat ik ontzettend leuk vind, is het persoonlijke telefoontje van Berthold met nog wat laatste tips en een succes wens. Alle berichten die ik van jullie daarbij krijg zijn ook ontzettend fijn.

 

Eindelijk is het 21.00 uur en kan ik naar bed gaan om nog even een korte adem meditatie te doen, doe ik normaal nooit :D, om vervolgens rustig in slaap te vallen. Om 3 uur word ik wakker door geluid van buiten en heb ik mijn hele leven afgespeeld tot 04.30 uur in de ochtend, om gelukkig weer in slaap te vallen tot 05.50 uur.  

Even douchen, oven aan en 2 witte bolletjes uit de oven met hagelslag en nutella, ik ben GEK op chocolade. Goed water drinken en 1 flesje water met elektrolyten.  

Rick is nog steeds ziek en besluit niet mee te gaan. Dat was even een domper. Ik reed met Rick zijn vader naar Rotterdam en zag mijn moeder en zusje daar. We hadden echt een top parkeerplek (aanrader!) vlakbij de start. Mocht iemand het willen weten, stuur me een bericht 😉