Lekker Crossen door de bossen en een Hardloopfeest op Terschelling.

Lekker Crossen door de bossen en een Hardloopfeest op Terschelling.

Het cross-seizoen is officieel geopend. Afgelopen zaterdag werd de Lemelerbergcross georganiseerd. Het maakt onderdeel uit van de Vechtdal competitie en is een van de favoriete cross wedstrijden hier in de omgeving.

Kapot gaan bij het crossen

Een aantal BB-Lopers was dan ook afgereisd om even lekker kapot te gaan. En dat is gelukt! Net iets te hard starten, zorgt er altijd voor dat je na 2 kilometer al zo hard verzuurd, dat je vervolgens eigenlijk geen stap meer kan zetten. Maar een beetje doorzetter geeft niet op. Zoals Rianne Niewold. Ze deed mee aan de korte cross 5,8 kilometer. ‘Ik ging helemaal naar de vinketering. Interne systeem had een error, dat was beroerd lopen. "Je zag eruit alsof er een trein over je heen was gereden", aldus de accurate beschrijving van Marlinda van Beek”.’  Het dan toch voltooien in 28:23 netto is dan een hele mooie eindtijd. Wellicht dat het bij de andere dames beter ging? Gerja Zielman stond namelijk aan de start: ‘Het ging voor geen meter’, waren haar enige woorden na afloop. Toch werd ze eerste in 25:46. Leuk dus dat crossen als je dit zo leest, haha. Gelukkig was daar dan ook nog Marlinda van Beek, de enige dame die dan nog wel positief op de wedstrijd terugkeek: 28:02. Goed gedaan Marlinda! Ach je moet maar zo denken: ‘hier wordt je sterker van’.

Bij de heren liepen Sjoerd Rosema en Maarten Oosterhuis mee. Zij deden de lange cross van 11,4 kilometer. Sjoerd kwam in 46:43 over de streep. Dat is een hele mooie tijd na 192 hoogtemeters en ploegen door zand en plassen. Maarten Oosterhuis ook een waar cross kanon leverde een mooie prestatie met een tijd van 52:22.

Halve Marathon Epe.

Op 4 november werd er ook nog gelopen in Epe. Daar was een halve marathon en Andre Gijsendorffer gebruikte deze afstand om zich voor te bereiden om de marathon later dit jaar. Het bijzondere aan Andre is dat hij weken niet kan trainen, de draad weer oppakt, binnen no-time weer meer dan 80 kilometer in de week maakt en gewoon weer super snelle tijden op de klok zet. Zo ook zaterdag. Ontspannen en soepeltjes loopt hij naar 1:24:57. Dat belooft nog wat in Spijkenisse. Super gedaan Andre, petje af. Die andere ‘ultra fitte’ loper van de BB-Lopers was er ook bij: Martijn Schakelaar uit Hattem. Hij tikt gemiddeld ook wel zo’n 66 kilometer per week aan. Dus dan is een halve marathon een eitje. En dat liet hij zien: 1:23:41 was zijn eindtijd. 2de plaats bij de M40 als gevolg. Klasse Martijn.

Berenloop Terschelling

De berenloop, een fenomeen onder hardlopers. Het hele jaar wordt er vaak over gepraat. Huisjes worden bijtijds geboekt. En terug naar het vaste land ga je natuurlijk met de Feestboot. Beste prestatie vandaag was van Germien Krul. Samen met manlief liep ze ondanks de kramp en de regen heel knap naar 1:40:52. Daarmee werd ze derde in haar categorie!

Bij de mannen was Taco Schaaf was nog aan het herstellen van zijn marathon, maar had wel weer zin in een wedstrijd. Hij liep de halve marathon. Het ging niet helemaal zoals verwacht, maar wat maakt dat ooit na zijn toptijd op de marathon van Berlijn. Hij liep keurig naar 1:13:48. Hardloopbuddies Michel Blaauwgeers en Erwin Kreule waren ook aanwezig. Michel is weer prima in vorm: 1:25:40. Erwin is nog herstellende van een langslepende blessure, maar liep hier gewoon even naar 1:28:27.

 

Duurloop met de club

Op de zondagochtend was er een mooie duurloop uitgezet door de bossen op de veluwe. Matthijn ten Doeschot had goed zijn best gedaan om er wat moois van te maken. Gezien de vele regen was het glibberen en glijden.  Maar dat maakte het alleen maar leuker. Check de foto’s.

Op naar komend weekend met onze eigen Wythmenerplascross, Zandenplasloop en meer…. Check al dat moois volgende week weer in het Weekend Race Report! Keep Running!

 

Terug

Geïnteresseerd om een aantal proeftrainingen te ervaren met BBlopers? Voor meer informatie:

Bekijk Proeftrainingen