Koningsdaglopen

Koningsdaglopen

Wijhe - Donderdag 27 april was zoals wel vaker de verjaardag van de koning (hiep, hiep, hoera en zo). Traditiegetrouw zijn er die dag dan weer aardig wat hardloopwedstrijden, waar de BB-lopers graag aan meedoen.

De snuggersten van hen (?) kozen voor de Koningsloop in Wijhe op de woensdagavond. Immers, Koningsdag zelf is dan vrij om dingen te doen. De gecertificeerde rondjes van 5 of 10 km vertrokken gelijktijdig vanuit de dorpskern om via de buitengelegen weilandskern (?) weer bij de startstreep te finishen; de laatste voor de gelegenheid dan veranderd in een finishstreep.


En er werd flink huisgehouden! Niet dat het gemakkelijk was; het laatste rechte stuk, licht vals plat omhoog, daar leek de molen vlakbij het finishgebied volgens velen maar niet dichterbij te willen komen (deed hij uiteindelijk wel, hoor). Tim den Besten was veruit de snelste op de 5 km, Mark Hakbijl liep goed maar viel net buiten het podium en ook Gert Versteeg, Leon van Dijk en Maurits Bloem zetten een knappe tijd neer. Daarachter was het weer strijd tussen Frankwin Mussche en Guy Slikker, maar in tegenstelling tot Venlo was Guy ditmaal de snelste. Kennelijk is het voorzitterschap het geheim om de snelste te zijn; een waterdicht bewijs, dus dat klopt.

Op de 10 km waren de heren oppermachtig. Taco Schaaf finishte ver voor de anderen, maar achter hem vochten Willard Bredewold en Falco Olivier om de overige twee plaatsen. Willard won deze strijd , met als gevolg Falco niet. En vergeet Hans van Berkum niet, die een pr liep! Bij de dames op de 10 km was Lieve Tollet veruit de snelste, maar dan ook écht veruit. Echt? Ja, echt. Maar Marlinda van Beek werd wel mooi tweede en zo werd dat podium toch ook overwegend blauw. Kortom, er gingen weer veel voedselpakketten mee naar huis bij de blauwe brigade.

5 km
Tim de Besten 15:37 (1e)
Mark Hakbijl 16:41
Gert Versteeg 17:14
Leon van Dijk 17:25
Maurits Bloem 17:50
Guy Slikker 18:27
Frankwin Mussche 18:33

10 km
Taco Schaaf 32:07
Willard Bredewold 33:12
Falco Olivier 33:27
Hans van Berkum 39:01
Lieve Tollet 38:35
Marlinda van Beek 43:07

Elburg
Op Koningsdag zelf was er (ook traditiegetrouw) de Wallenloop in Elburg. Na het ter ziele gaan van Loopgroep 2000 is deze wedstrijd dankzij de nieuwe organisatie in ere gehouden. En wie zien we daar elk jaar sowieso op de 5 km? Nou, Hellen de Vries natuurlijk! Langzamerhand weer steeds beter wordend liep ze in een tijd van 19:28 naar de 2e plaats in de categorie jongedames die geen dertigers meer zijn.

Hattem

In Hattem wordt ook jaarlijks een Koningsdagloop georganiseerd door DW Loopschool Hattem. Altijd goed en gezellig. Vooraf een leuke kidsrun en daarna volgt er nog een 5km en 10km. Een aantal BB-Lopers stond ook hier aan de start. Hattem is een thuiswedstrijd voor Martijn Schakelaar. Meestel loopt hij dan ook mee op 2 afstanden. Nu had hij natuurlijk net de marathon gedaan, maar dat weerhield hem er niet van om het gewoon nogmaals te doen. Op de 5 liep hij keurig naar de 2de plaats masters in 18:13. Op de 10 kilometer werd hij 1ste bij de Masters in 39:39. wat een topprestatie weer.

Dan was er nog een mooie strijd op de 10 kilometer tussen Sven Tellegen en Sander Kloosterziel van AV Pec. Beide heren zijn goed in vorm en deden vandaag maar weinig voor elkaar onder. 8 rondes heb je nodig om 10 kilometer hier te lopen. De eerste 3 liepen ze goed bij elkaar. Vanaf de vierde moest Sven een beetje loslaten. Maar langzaam kroop hij er weer naartoe en finishte als tweede met een klein gat van 10 seconden: 33:42.

Op de 5 kilometer was het ook een mooie race. Daniel van den Boogaard en Retse van der Berg liepen samen op richting een tijd ergens in de 17 minuten. Daniel was de snelste in 17:22 en Retse finishte in 17:27. Sjoerd Wester had de avond ervoor in Wijhe ook al gelopen, maar hij kon het niet laten vandaag nogmaals te starten. Hij verraste zichzelf en liep 17:53. Net een seconde langzamer dan zijn PR. Dan ben je lekker in vorm! Goed gedaan Sjoerd!

 
Terug

Geïnteresseerd om een aantal proeftrainingen te ervaren met BBlopers? Voor meer informatie:

Bekijk Proeftrainingen