Klaverblad BB-Lopers Baanclassic en andere wedstrijden

Klaverblad BB-Lopers Baanclassic en andere wedstrijden

BB-Baanclassic

Vrijdag 20 mei 2022 stond in Zwolle een nieuwe editie van de BB-baanclassic op het programma. Ook dit jaar werd de 5000m wedstrijd weer een mooi succes. Ruim 100 atleten uit het hele land stonden dit jaar aan de start. Een mooie score voor een baanwedstrijd in deze drukke periode met een volle wedstrijdkalender en waarin iedereen druk bezig is na Corona activiteiten in te halen.

Zo stonden er 4 volle breed bezette series aan de start waarbij mooie tijden gelopen werden, ondanks toch best pittige omstandigheden met een flinke wind en wat regen. Toch doken er 18 atleten onder de grens van 16 minuten. Luc Velzeboer liep de snelste tijd van allemaal: 14:34 en ook William van Eeken liep knap onder de 15 minuten. Fabian Ten Kate vergezelde beide mannen op het podium. Bij de Masters was Paul Geertsma de snelste, voor Ewout de Vos en BB-loper Joep Emmen, die de eer voor de club hooghield. Bij de heren 45+ won Erwin van Heiningen in een zeer knappe 16:04. Bij de dames won Dione Schipper in 17:26, vlak voor Jasmijn Sibma.

Ook de BB-lopers liepen mooie tijden. PR’s waren er in ieder geval voor Annemijn Liedenbaum, Guy Slikker, Sjoerd Wester, Jeffrey ter Steege en Gert Versteeg. Daarnaast droegen vele leden bij aan het organiseren van deze wedstrijd. Want zonder de rondjestellers, wedstrijdleiders, tentopbouwers, startnummeruitdelers, speaker en Erik Slomp kan je een wedstrijd als deze niet organiseren. En het is toch erg mooi om zoveel snelle atleten bezig te zien strijden en elke hoek van de baan aangemoedigd te worden door zoveel clubgenoten.

Zie hier voor de volledige uitslagen: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/36459/

Foto's Klaverblad BB-Lopers Baanclassic 2022  Met dank aan Jan Burgman.

Hardenberg

De zestiende editie van de Vrieling Hardenberg City-Run stond op het programma. Wat begon als een initiatief vanuit de gemeente Hardenberg, groeide uit tot één van de grootste hardloopwedstrijden van de regio. Claudia van Tellingen liep hier een halve marathon en deed dat in een hele mooie tijd van 1:42:58. Hiermee werd ze eerste bij de dames overall. Gefeliciteerd.

België

Erik Rozenboom reisde dit weekend af naar België voor een mooie trail over 16km. Hij heeft genoten. 'Het was een mooie trail en zwaar door al die klimmetjes en afdalingen. Mooi sfeer en een hele goede voorbereiding voor de "Jungfrau" ', aldus Erik. Met 653 hoogtemeters kwam hij na 1 uur en 53 minuten over de streep.

Meppel

De Meppel City Run is een hardloopwedstrijd over 4 of 8 Engelse mijl door Meppel, met de start en finish in de historische binnenstad. De Meppel City Run is een wedstrijd georganiseerd vanuit Atletiekvereniging de Sprinter. Het was alweer de 9e editie van de Meppel City Run, waardoor we al heel wat jaren een vaste plek hebben verworven op de activiteitenkalender van stad Meppel. Remco Akse, al jaren lid van onze club en woonachtig in Meppel wilde de strijd om het podium uiteraard in deze thuiswedstrijd aangaan. Dat ging hem niet onaardig af. In 21 minuten en 30 seconden legde hij de 4 mijl af in een mooie tijd, maar eindigde hij net als vorige editie helaas wel net buiten het podium. Maar dat mag de pret niet drukken. Hij was tevreden. Ook 'baanloper' Mark Hakbijl stond aan de start en had niet eens heel veel meer tijd nodig dan Remco. Met 22:05 werd hij vijfde. Roel Jan Heeringa, kersvers lid komt ook steeds beter in vorm en liep deze 4 mijl in 25:50. Rutger Lusseveld liep mee met de business run en was van plan gemiddeld 4:15 de km te lopen en dat lukte. In 27 minuten en 18 seconden kwam hij binnen. Back on track dus! Op de 8 mijl stonden Vincent Radewalt aan de start. Vincent is weer volop en training en liet zien prima in vorm te zijn: 51:32.

Aalten

De belevenissen van Robert van der Stelt. Stipt om 18:00 start in Aalten de Gerard Te Broke Memorialloop. Een wedstrijd ter nagedachtenis aan de oud-nationaal kampioen op de 5000 meter die in Aalten zijn eerste loopje won en er tot zijn plotselinge dood op 45-jarige leeftijd training zou blijven geven.

Aan de start staan onder meer Michel Butter, Roy Hoornweg, Bjorn Koreman en Gert-Jan Wassink. Voor mij tot dan toe onbekende namen, aangezien ik nog niet zo lang in het hardloopwereldje zit. Na wat gegoogle na de wedstrijd werd me meer duidelijk. Na warmlopen, een peptalk van Berthold en wat rek- en strekoefeningen begint de wedstrijd. Het zijn vijf rondjes van twee kilometer door het centrum van Aalten, bochtig en met wat hoogteverschil. De wedstrijd begint wat chaotisch, maar al snel is er een groepje van een man of 8.

Na het eerste rondje zijn er daar nog vijf van over. De bovengenoemden inclusief mezelf. Ik besef dan pas hoe vet het eigenlijk is, dat ik met zulke toppers in een groepje loop. Het tempo ligt best hoog en vooral de vele bochten maken het zwaar. Je moet toch telkens weer aanzetten na zo’n bocht. Tot rondje drie gaat het redelijk lekker. Ik krijg wat coaching van Butter die achter me loopt en me maant wat dichter op te lopen. In datzelfde rondje zetten Koreman en Hoornweg extra aan en nemen zij de leiding. Ik loop dan op plek vier, Wassink voor me en Butter achter me.

Er is veel publiek aanwezig, die volop aanmoedigen. Dat geeft energie, maar veel heb ik niet meer over na 8 km. Het plan was zo lang mogelijk aanhaken, maar als Wassink aanzet kan ik niet meer mee. Ik loop dan nog een kilometer op kop voor Butter, maar die kiest in kilometer 9 ook het hazenpad. De strijd is gestreden. De laatste kilometer pers ik alles er nog uit, gelukkig zaten m’n achtervolgers me niet op de hielen. Ik eindig als vijfde en plof moe maar voldaan na de finish naast Wassink neer. Wat een ervaring en wat heb ik ervan genoten. Op naar nog meer van zulke leuke wedstrijden en hopen dat ik er dan tenminste één fatsoenlijk tot de finish bij kan houden.Terug

Geïnteresseerd om een aantal proeftrainingen te ervaren met BBlopers? Voor meer informatie:

Bekijk Proeftrainingen