Joep Emmen M40 Nederlands Kampioen op de 1500 meter

Joep Emmen M40 Nederlands Kampioen op de 1500 meter

Dit weekend werden er weer mooie wedstrijden gelopen met voor ieder wat wils. Knallen op het NK Masters op de baan, of een mooie wedstrijd in de buurt door de uiterwaarden van de IJssel. Het kon allemaal!

NK Masters

Op het NK Masters werden dit jaar 2 mooie medailles gescoord. Joep Emmen won zaterdag goud in de categorie 40+ op de 1500 meter. In het sterk bezette veld liep hij mooi mee in de groep. Joep wist dat hij kon rekenen op zijn snelle eindschot, terwijl anderen in zijn serie daar minder zeker van waren en de wedstrijd hard probeerden te maken. En de tactiek van Joep pakte precies zo uit zoals uit vooraf gepland. Op het einde had hij genoeg over om naar het goud te snelle!

Een dag later stond de 5000m op het programma. Hier stonden Taco Schaaf (35+) en wederom Joep Emmen (40+) aan de start. Eerst mocht Taco. Hij had de snelste tijd staan, maar wist dat er wat snelle mannen in zijn serie liepen. Aangezien Taco hierna zijn marathonvoorbereiding begint en hij nog graag een PR wilde lopen én er belang bij had de race hard te maken nam hij al snel resoluut de kop. Na 3000 meter liep alleen Edwin Slijkhuis nog in zijn kielzog. Edwin bleek echter een sterker eindschot te hebben, maar Taco liep sterk naar het zilver in een PR van 15:08. Dit betekent ook nog eens een clubrecord 35+ bij de BB-lopers! Een knappe race met veel kopwerk met veel wind.

Joep mocht daarna nog aan de bak, maar voelde de 1500 van de dag ervoor in de benen. Een toptijd zat er vandaag niet in. Met zo'n mooie gouden medaille op zak was het vooral lekker bikkelen.

Westenholterun

Altijd lekker een wedstrijd in de buurt! In Westenholte wordt sinds een aantal jaar ook een run georganiseerd. Dit jaar met maar liefst 500 deelnemers aan de start. Onderdelen zijn de 4 engelse mijlen en de 10 kilometer. De goede organisatie ligt in handen van de Warmlopers. Een mooie run en de opbrengst gaat naar de goede doel.

Jan Schra won vrijdag de 4 EM. Dat deed hij niet onverdienstelijk in een tijd van 20.50 wat goed is voor een PR. Net als vorig jaar stond ook Gert Versteeg stond aan de start. Hij streed om de 2de plaats, het verschil was maar 4 seconden. Uiteindelijk finishte hij net naast het podium op een mooie 4de plek in 22:20. Top tijd dus. Hellen de Vries loopt ook alweer heel wat wedstrijden. Vandaag werd ze knap eerste in 24:55 en bleef ze haar concurrentie ver voor. Knap gedaan!

Op de 10 kilometer stonden meer BB-lopers aan de start. Daniel van den Boogaard, Leon van Dijk, Retse van der Berg, Martijn Schakelaar, Sjoerd Rosema, Jeffrey ter Steege, Jasper Staal en Erik Makkinga gingen de strijd over de dijk aan. Erik Makkinga had door blessure leed al meer dan 3 jaar niet meer een 10 kilometer gelopen, dus hij zag er naar uit hoe hem dat zou vergaan. Dat lukte prima. Hij lijkt weer helemaal fit en kan tevreden terugkijken op deze wedstrijd en een eindtijd van 46:14.

Voor hem vormden zich twee mooie groepjes. Achter de 2 koplopers zat een groepje met onder andere Daniel, Retse en Leon. Daarachter liepen Martijn, Sjoerd, Jasper en Jeffrey. Het groepje achter de koplopers ging lekker vel van start. Leon wilde een toptijd gaan neerzetten in zijn ‘hometown’ Westenholten. Retse en Daniel haakten even later weer aan en gingen op kop op de dijk. Het was een beetje een jojo vandaag. Na 5 kilometer ging er een paar lopers vandoor en bleef het groepje BB-Lopers met zijn 3-en over op weg naar de finish. Uiteindelijk won Leon de sprint in 36:41. Daniel finishte daarachter in 36:45 en Retse in 36:48.

Van de groep daarachter had Jasper de beste benen, hij finishte in 38:09. Martijn Schakelaar had het een en ander aan kopwerk verricht en laat nog altijd zien in topvorm te verkeren: 38:20. Sjoerd Rosema kon ook goed aanhaken en kwam binnen in 38:31. Daarachter liep Jeffrey en kwam erg sterk over de finish in 39:28.

Terug

Geïnteresseerd om een aantal proeftrainingen te ervaren met BBlopers? Voor meer informatie:

Bekijk Proeftrainingen