Jan Schra loopt marathon clubrecord in Hamburg

Jan Schra loopt marathon clubrecord in Hamburg

Na al het marathon geweld van vorige week in Rotterdam en Enschede stond voor BB-Loper Jan Schra dit weekend de marathon van Hamburg op het programma.

Een buitenland wedstrijd is altijd een avontuur, laat staan dat je er dan ook nog een marathon gaat lopen. Jan heeft al vaker marathons gelopen, maar elke keer is het weer een strijd op zich. Na een zeer goede en lange voorbereiding is het natuurlijk altijd maar weer afwachten of alles op zijn plek valt. Maar vandaag was het dan zover. Hij scherpte zijn PR aan met maar liefst 10 minuten en dook dik onder zijn gestelde doel: 2:28:54 is zijn eindtijd. ‘Alles verliep vlekkeloos vandaag. Vorm van de dag, voeding, groepje, het weer, de trainingen. Wat een waanzinnige marathon is dit!’ laat hij na afloop weten. Hij liep ook nog het clubrecord met ruim 3 minuten aan diggelen. Geweldig gedaan Jan, geniet van dit resultaat.

Rianne Niewold loopt halve marathon in Nieuwleusen

Bij een thuis wedstrijd ben je graag aanwezig. Dus Rianne liep de deur uit en kon starten bij de Liv Halve Marathon in Nieuwleusen. Zo vaak loopt ze deze afstand niet, dus het was flink naar de vaantjes gaan zoals ze dat zelf omschrijft! Maar met 1:41:28 is het prima thuiskomen! Op naar de halve van Zwolle Rianne.

En wat was er nog meer…

Vorige week hebben we al uitgebreid een aantal prestaties op de marathon uitgelicht. Er werd in de weekend nog meer gelopen:

Enschede

Naast de marathon was er ook de halve marathon. Sjoerd Wester en Falco Olivier waren hier actief. Voor Falco was het alweer lang geleden dat hij aan de halve stond, maar hier in de stad waar hij van student jong volwassen werd liep hij toch even een dijk van een tijd: 1:12:45. Sjoerd Wester liep vorig jaar ook al mee en dacht vandaag gaan we even lekker knallen: 1:24:56. Niet helemaal wat hij er uiteindelijk van gehoopt had, maar tevreden met het resultaat

Rotterdam

Naast de hele is er ook nog de kwart Marathon. Dit doe je in team vorm. Guy Slikker en Henrike Talens waren helemaal naar Rotterdam gegaan voor deze net iets meer dan 10 kilometer wedstrijd. Niet onverdienstelijk: Guy pakte de 3de plek m45+ in 39:40. Henrike tweede vrouw 50+ in 48:40.

Aa en Hunze

In Drenthe liep Niels van Hoorn. Hij is alweer een tijdje volop in training en laat zien steeds beter in vorm te komen. Hij liep een PR op de 4 mijl: 23:56. Een mooie prestatie en dat belooft nog wat later dit jaar!

Terug

Geïnteresseerd om een aantal proeftrainingen te ervaren met BBlopers? Voor meer informatie:

Bekijk Proeftrainingen