Jan Schra en Sjoerd Rosema lopen PR in winderige marathon van Enschede

Jan Schra en Sjoerd Rosema lopen PR in winderige marathon van Enschede

Om tien uur klonk het startschot van de oudste marathon van Nederland. Aan de start bijna 5000 deelnemers op de marathon en nog eens 5000 op de halve afstand. Jan Schra en Sjoerd Rosema hebben zich de afgelopen 4 maanden voorbereid op de hele afstand. Na goede voorbereidingen was het moment daar. Vooraf hoopten beiden op een solide race , ondanks de voorspellingen. De marathon volgens het boekje lopen onder ideale omstandigheden maak je wellicht een paar keer mee in je hardloopcarriere. Vandaag waren de omstandigheden en de organisatie om snel te vergeten. Ondanks dat verbeterden beiden hun persoonlijke records.

De Marathon

Na de eerste doorkomst ging het tot kilometer 35 met beiden mannen goed. Daarna hebben ze beiden in de laatste 7km wind tegen veel tijd ingeleverd. Daar komt bij dat ze ook alleen liepen en niet in een groepje.

Jan Schra had zich ten doel gesteld onder ideale omstandigheden een tijd tussen de 2uur 32min en 2uur 34 min te lopen. “ Ondanks de winderige omstandigheden liep ik goed op schema van 2uur 33 tot 2uur 34 min. Halverwege kwam ik door in 1uur 16’30” . Het eerste stuk zat ik een groepje wat totaal niet lekker draaide en de laatste 25km moest ik bijna alles alleen doen, dat maakt het laatste stuk van de race dan extra zwaar. Drinken onderweg ging prima. Halverwege botste ik nog tegen een overstekende fietster op. Gelukkig viel het mee, maar na 35km de laatste 7km volle wind op kop alleen. Poe,  wat heb ik afgezien en gevochten als een leeuw.” Uiteindelijk finishte Jan na 2uur 38 min en 16 seconden. Zijn oude record stond op 2uur 46 min (Rotterdam 2019).Sjoerd Rosema had zich ten doel gesteld om te finishen rond de 3 uur en daar op weg te gaan. “ Mijn belangrijkste doel was mijn persoonlijk record flink te verbeteren dat op 3 uur en 13 min stond (2019).

Halverwege kwam ik door na 1 uur 29 min. De laatste kilometers moest ik flink inleveren en finishte na 3 uur en 02 min en 57 sec. De laatste 7km waren verschrikkelijk, niet normaal gewoon. Ik wilde uitstappen maar ben blij dat ik toch heb doorgezet. Natuurlijk hoop je op een iets snellere tijd maar dat komt de volgende keer!”

Halve marathon

Op de halve marathon liep een groep BB lopers mee. Joep Emmen was de snelste van de BB lopers ondanks een noodzakelijke plaspauze na 6km en finishte na 1uur 13’53” als eerste bij de mannen 35+

Willard Bredewold liep lange tijd onder zijn persoonlijk record maar moest net als iedereen in de laatste slotkilometers tijd laten liggen en finishte na 1uur 15’13”  als tweede mannen 35+. Alle lopers gaven na afloop aan dat het een zware editie was en vooral de laatste 5 kilometers waren echt afzien.

Overige Uitslagen
Frankwin Mussche        1 uur 22’52” Clubrecord M50+
Michel Blaauwgeers       1 uur 23’53” 3e Man 45+
Maurits Bloem              1 uur 24’07”
Vincent Radewalt          1 uur 25’25” PR
Erwin Kreule                  1 uur 26’42”  PR
Retse van der Berg       1 uur 28'00”
Job van Iersel 1 uur 28'26" PR
Sjoerd Wester 1 uur 32’37”
Theo Boekema              1 uur 51’56”
Carla Boekema              1 uur 51’56” (clubrecord V55 / V66)

 

10km Dames

Gerja Zielman liep naar een 4e plaats op de 10km in 40’16” nadat ze de hele ochtend de clubgenoten had staan aanmoedigen!

Hamburg marathon

Clubgenoot Jan Pullen koos er met vrienden voor om dit jaar de Hamburg marathon te lopen.

Jan had zich ten doel gesteld zijn pr te verbeteren en dat is gelukt.

De afgelopen week was het nog spannend of hij zou starten, gisteren had hij nog koorts.

Tijdens de wedstrijd kreeg ik na 30 en 32 km pijn/kramp in mijn heup. In totaal 4 keer een stukje gewandeld en toch nog nipt aan een pr in 2uur 44’36”

 

 

Terug

Geïnteresseerd om een aantal proeftrainingen te ervaren met BBlopers? Voor meer informatie:

Bekijk Proeftrainingen