Hunebedloop Havelte

Hunebedloop Havelte

Het is 28 januari. De populaire Fartlek staat in de agenda bij menig BB-loper. Dus is er een kans om eens andere namen en kleuren op het podium te zien staan bij de runnetjes in de omgeving. Vandaar dat een kleine delegatie onafhankelijk van elkaar was afgereisd naar Havelte voor de Hunebedloop. Een loop door de geweldige landschappen en langs de hunebedden rondom Havelte.

Maar wat een klein lokaal wedstrijdje zou moeten zijn werd toch wat populairder dan gedacht na twee jaar afwezigheid. De parkeerplekken waren een uur voor de start al allemaal vol met als gevolg dat de helft van ons minstens 3 km moest warmwandelen om het startnummer op te halen. Stefan Koopman had dit voorzien en was gewoon handig met de trein naar Steenwijk gegaan om vanuit daar met de OV-fiets naar de start te gaan. Gerjob Aalbers was bezig met zijn vriendenweekend en werd even tussendoor gedropt om de 5,5 km mee te pikken.

De start van de 15,2 km was om 12.00u. Job van Iersel  stond daar met zijn (inmiddels niet meer) nieuwe snelle schoenen, na wat twijfel, het parcours was namelijk deels onverharde modder bosgrond, dan heb je niet heel veel aan de carbon. Om 12.15u startten Stefan Koopman en Roel-Jan Heeringa aan de 7,5 km en Gerjob Aalbers aan de 5,5 km. En om 12.25u startte onze oud BBers Jan Knopert nog samen met zijn Hond aan de CANICROSS.

Daar gingen ze in de knisperige kou door de bossen, de modder trotserend en de hunebedden bewonderend (behalve Gerjob, zijn parcours liep er niet langs) in het prachtige zonnetje.

Er stond geen maat op onze mannen, Stefan had al vrij snel de leiding te pakken in zijn categorie en gaf deze niet meer uit handen, hij moest slechts een 50+’er voor zich dulden, maar dit had hij allang ingecalculeerd en met een tijd van 31.11 en ruim 20 seconden op de nummer 2 pakte hij weer een podiumplek! Roel-Jan, een bekende met dit parcours, vorige keer nog 4e, kwam binnen met een mooie tijd van 32.58.

Gerjob had nog wat energie over van zijn vriendenweekend en knalde met een tijd van 18.59 eenzaam over de finish, de nummer 2 was waarschijnlijk bij een hunebed blijven plakken, want die kwam op bijna een minuut pas over de finish.

Bij Job ging het was moeizamer, na stabiel te hebben geknald over de fietspaden en verharde bospaden kwamen bij de laatste 3 km de lopers van de 7,5 km en de Canicross samen, de wat meer genietende in ieder geval. Want het werd wat zigzaggen om de selfie makende lopers, en de honden die bij elke plas denken dat ze nog even abrupt moeten gaan drinken en dus ineens werd het een soort van hordelopen over de lijnen. Tel daarbij op dat de modderpaden weinig grip hebben op je carbon. Ineens moet je weer zelf lopen. Maar met een tijd van 59.19 was hij toch tevreden.

Bij de Canicross is het nog steeds Jan Knopert met zijn snelheidsduivels, dan een vacuüm en dan ergens op ruime afstand komt de rest van het veld.

Om 13.00u was iedere (oud-)BB’er dus binnen. Even wachten in de kou op de prijsuitreiking die pas één uur later (!) werd gehouden. De organisatie had echter geen rekening gehouden met de hoeveelheid prijzen. (Dit is ook lastig om van tevoren in te schatten, je weet namelijk niet welke categorieën je allemaal in de prijzen laat komen tot de dag zelf….)

Met als gevolg dat (Drentse) Koek en de bloemen op waren.

Gerjob was een van de eerste die de prijzen in ontvangst nam en was inmiddels alweer vertrokken met zijn vrienden (bedankt Gerjob 😉). Stefan en Job krijgen de prijzen nog thuisgestuurd.

Al met al was het dus ondanks de fartlek wel weer een mooi blauw Podium.

Op naar het volgend weekend waar weer een grote delegatie van ons aanwezig zal zijn.

Terug

Geïnteresseerd om een aantal proeftrainingen te ervaren met BBlopers? Voor meer informatie:

Bekijk Proeftrainingen