Hardloopspitsuur in Zwolle en omstreken

Hardloopspitsuur in Zwolle en omstreken

Het was hardloopspitsuur dit weekend met mooie prestaties van BB-lopers in diverse wedstrijden. Er werd gelopen in Rotterdam, Zwolle (10 mijl van Zwolle Zuid), Ellertshaar en Deventer. En dan waren de Cascaderun en de Ekiden in Zwolle nog van de drukke weekendagenda gehaald. Hier een verslag van de prestaties bij de diverse wedstrijdjes. Een uitgebreider verslag van de Rotterdam Marathon volgt in een afzonderlijk artikel.

Rotterdam Marathon

De meest in het oog springende wedstrijd was natuurlijk de Rotterdam Marathon. Hier kwamen drie BB-lopers in actie, die na maanden voorbereiding klaar waren voor deze klassieker. ‘De mooiste’ volgens sommigen. Taco Schaaf en Annemijn Liedenbaum debuteerden in verdienstelijke tijden. Taco debuteert met een snelle 2:33 en Annemijn loopt in een hele vlakke race precies naar haar streeftijd van 3 uur en 45 minuten. Hermen van der Wal kent het klappen van de zweep op het gebied van marathons en startte door een wat kortere voorbereiding zonder al te hoge verwachtingen, maar liep een keurige 2:48:41 in een zeer strakke race. De eerste twee doen in afzonderlijk artikel uitgebreid verslag van hun marathondebuut.

10 mijl van Zwolle Zuid

Er was sprake dat deze mooie wedstrijd van de hardloopkalender zou verdwijnen, maar gelukkig werd deze toch weer georganiseerd. In pittige omstandigheden stond een grote groep BB-lopers aan start aan deze thuiswedstrijd. In pittige omstandigheden met een flink windje en her en der een bui werd vanuit Zwolle Zuid langs de IJssel gelopen, en weer terug. Bij de finish stonden uiteindelijk op alle afstanden BB-ers op het podium.