Golden Lion Leeuwarden

Golden Lion Leeuwarden

Leeuwarden, 4 september. In de zucht naar baanwedstrijden worden soms hele afstanden afgelegd. Naar Wageningen, Utrecht, Ede, Nijmegen, noem maar op. Maar de andere kant op gaan we zelden. Je zou bijna denken dat het hoge bouwsel in Lichtmis een vuurtoren is, rustig uitkijkend over de Waddenzee, maar er ligt nog aardig wat land tussen voordat je daadwerkelijk natte voeten krijgt. Bijna aan het eind van dat land is een Leeuwarden, in Leeuwarden hebben ze een AV Lionitas en bij deze AV Lionitas hadden ze afgelopen vrijdagavond de Golden Lion.

Vijftien BB-lopers deden mee aan de 5000 meter, voor de meesten een mooie voorbereiding op de eigen Classic drie weken later. In de Mannen A-serie mochten eerst Joep Emmen en Jan Schra van start. In een sterk bezette race streed een niet te houden Joep mee in de kopgroep en werd met een nieuw pr knap derde. Jan had het een stuk moeilijker, verloor de aansluiting en moest solo verder. Maar toch, ruim onder de 16 minuten finishen is niet verkeerd.
 
In de Mannen B-serie was het veld blauwer: Remco Akse, Mark Hakbijl, Rob Goutbeek, Vincent Buitenhuis, Niels van Hoorn en Mario Blöte. Remco en Mark zaten in de 16:15-trein (helaas zonder de afgemelde Erik Slomp) en liepen strak rondjes 78 - de NS kan er nog wat van leren. Remco hield dit vol tot het eind en liep keurig zijn geplande tijd, Mark moest het tempo laten zakken naar rondjes 79, maar liep alsnog zijn derde tijd ooit. Rob en Vincent verbaasden zichzelf en anderen door respectievelijk onder de 16:30- en 17:00-grens te lopen. Niels liep helaas het minst vooraan van iedereen en Mario haalde tevens helaas de eindstreep niet.
 
In de Mixed A-serie liepen Jean Seine, Erik Rozeboom en Wynand Fokkert. Jean had wederom een flitsende start en eindigde in de voorste gelederen, Erik in gelederen daarachter. Wynand moest met een blessure opgeven. Hij is weliswaar bepaald de jongste niet meer, maar laten we hopen dat zijn herstel niettemin voorspoedig verloopt.
 
In de Mixed B-serie ten slotte - het was inmiddels al rond 22:00 uur - waren Rianne Niewold, Vivienne Morssinkhof, Nardie Mulder en Annemiek Klein aan de beurt. Rianne liep heel sterk en als een vliegende start toegestaan zou zijn had ze niet alleen een pr op de 5000 meter gelopen, maar met haar slotronde vast ook meteen op de 400 meter. Vivienne, Nardie en Annemiek liepen dicht bij elkaar, maar ditmaal was Vivienne de snelste. Maar dat maakt niet uit, want ze liepen allemaal een pr en hebben 21-minutengrenzen geslecht dan wel genaderd. En de jongedames hebben dat meteen in stijl gevierd! Het zou toch mooi zijn als de Atletiekunie de McFlurry toch eens officieel als pr-viervoedsel zou gaan betitelen.
 
Joep Emmen 15:21,57 (pr)
Jan Schra 15:52,48 (pr)
Remco Akse 16:14,54
Mark Hakbijl 16:21,20
Rob Goutbeek 16:27,37 (pr)
Vincent Buitenhuis 16:56,71 (pr)
Jean Seine 17:58,41 (pr)
Niels van Hoorn 18:03,09
Erik Rozeboom 19:12,65 (pr)
Rianne Niewold 20:08,28 (pr)
Vivienne Morssinkhof 20:59,36 (pr)
Nardie Mulder 21:07,96 (pr)
Annemiek Klein 21:15,29 (pr)
Mario Blöte DNF
Wynand Fokkert DNF
Erik Slomp DNR*
 
*Did Not Rondetijdendoorgevenaaniedereen
 
Nardie, Rianne, Vivienne en Annemiek met wat hen toekomtNardie, Rianne, Vivienne en Annemiek met wat hen toekomt
Terug

Geïnteresseerd om een aantal proeftrainingen te ervaren met BBlopers? Voor meer informatie:

Bekijk Proeftrainingen