Gematigde temperaturen, ongematigde wedstrijden

Gematigde temperaturen, ongematigde wedstrijden

Na een korte periode van trainingsprettige maar wedstrijdonprettige hoge temperaturen was het afgelopen weekend weer prima weer voor wat wedstrijden in de regio. Afhankelijk van hoe groot je de regio definieert natuurlijk, maar laten we die voor het verhaal maar flink groot nemen.

AsRENdorp - zondag 26 juni

We blijven eerst in de thuisstad, bij het gezelligste hardloopevement van Zwolle. Althans, volgens de organisatoren dan, maar die zullen het toch wel weten..? Deze editie was er voor de niet-kinderen onder ons te kiezen uit maar liefst de 5 km.


Taco Schaaf was daar veruit de snelste, gevolgd door nummer twee Jan Pullen. Bij de mannen 40+ was Martijn Schakelaar eerste en Guy Slikker knap derde. Na de prijsuitreiking bleef het nog lang onrustig, niet in de laatste plaats door het aansluitende speciaalbierfestival.

Taco Schaaf 15:21 (1e Msen)
Jan Pullen 16:28 (2e Msen)
Gerjob Aalbers 17:52
Martijn Schakelaar 18:02 (1e M40)
Guy Slikker 18:15 (3e M40)
Job van Iersel 18:17
Timo Berkenbosch 18:18
Stefan Koopman 18:20
Matthijn ten Doeschot 19:09


Taco op het hoogste podium


Almere City Run - ook zondag 26 juni
Henrike Talens zocht het ondertussen wat verder weg op, in Almere om precies te zijn (jawel). En niet voor niets: een mooie tweede plek op de 10 km in 46:40!


19e Lingewaalloop - zaterdag 25 juni
Tim den Besten liep in Herwijnen de 10 km. Ja, de redactie moest het ook even opzoeken, maar Herwijnen ligt dus naast Boveneind. Helaas is dat een nog onbekender oord, dus laten we zeggen ook in de buurt van Gorinchem. En nog de snelste ook, in 34:17!


Wageningen Track Meeting 2 - vrijdag 24 juni
Terwijl in Apeldoorn het NK woedde, kon het "gewone volk" zich uitleven op de altijd prettige en met goede herinneringen bezaaide atletiekbaan in Wageningen.

Taco Schaaf en Frankwin Mussche gingen voor de 1500 meter. Taco liep niet super (4:12,13, ook niet héél slecht, hoor...), maar zoals je al hebt kunnen lezen revancheerde hij zich twee dagen later.

Nee, dan Frankwin, onlangs officieel nóg ouder geworden dan hij al was, ging voor het verbeteren van het clubrecord M50 dat staat op naam van Stef Riemens in een tijd van 4:58 en een beetje. Rondjes 80 en een goede eindsprint en de de buit is binnen. Toen hij na één ronde al vier seconden voorliep op schema (vertaling voor de leek: véél te snel gestart), leek de buit toch buiten te blijven. En inderdaad: hij finishte boven de vijf minuten. Maar niet zonder door bij de scheidsrechter/wedstrijdleiding/tuchtcommissie op het matje te worden geroepen. Toch niet weer doping gebruikt? Nee, te dikke zolen onder de schoenen, ondanks dat het met zijn gewicht (zijn eigen woorden) toch wel moest meevallen. Maar nee, ze waren onverbiddelijk: DQ. Is die te snelle start toch nog ergens goed voor geweest.

Daarna was het de beurt aan Marlinda van Beek op de 5000 meter. Met Erik Slomp als lange haas was het de bedoeling om onder de 20 minuten te lopen. Lange tijd leek het die kant op te gaan, maar dat bleek uiteindelijk net iets te hoog gegrepen. Alsnog wel een mooi pr: 20:17,82. Toch ook weer een voordeel van jong en onervaren zijn en de hele toekomst nog voor je hebben en meer wat dergelijk geneuzel.


Frankwin, Erik, Taco en Marlinda bezig aan hun voorbereidingMarlinda blij met haar prBas Autowas Westenholterun - vrijdag 24 juni

Bijna 200 hardlopers hebben het prachtige parcours van de Westenholterun weer met veel plezier afgelegd. Ondanks het warme weer werden er goede tijden neergezet, zowel bij de Kidsruns als bij de 4 Engelse Mijl en de 10 km. En zo werd het een geslaagde 3e editie.

Bij de 4 mijl stonden Jan Schra, Gert Versteeg en Gerben van Vilsteren aan de start. Jan gebruikte deze wedstrijd om zichzelf te herladen na een paar wedstrijden die niet helemaal lekker liepen, Gert om zijn vorm te testen en Gerben gewoon omdat het kan. We hebben Gerben al een lange tijd niet meer aan de start gezien, maar als hij er dan staat lijkt het alsof hij altijd in topvorm is. Jan Schra liet zien prima in de wedstrijd te zitten en werd eerste in 21:29. Gert, die onlangs nog een mooie halve marathon van Zwolle liep, kwam heel knap als tweede op de streep in 22:59 en Gerben werd 4de in 24:36.

Op de 10 km kwam ook nog een aantal heren in actie. Niemand minder dan Robert van der Stelt probeerde vandaag een snelle 10 te lopen. En dat lukte: vanaf de start liep hij helemaal alleen over de dijk en finishte heel knap in 32:36. Daarachter was de strijd iets spannender. Een groepje van 4 BB-lopers ging weg op tempo 3:42. Na een km of 2 viel het groepje door de wind op de dijk toch wat uiteen. Uiteindelijk maakten Retse van der Berg (37:03) en Leon van Dijk (37:35) het podium compleet. Martijn Schakelaar, de man die altijd hardloopt, had vandaag wat last van de warmte, maar finishte alsnog heel mooi als 4de in 38:24. Sjoerd Rosema, die na een paar hele sterke wedstrijden vandaag er meer van had verwacht finishte als vijfde in 39:37. Daniel van den Boogaard liep ook mee en haaste niemand minder dan Tim Turbo Tadema naar een mooie tijd van 44:36.

En toen was het tijd om weekend te gaan vieren.

Retse, Robert en Leon op het podium

 

Jan op de podium


Baanlopen in Epe - dinsdag 21 juni
Martijn Schakelaar (daar heb je hem weer) liep deze avond de 1000 meter (3:18) en de 5000 meter (18:50). Nardie Mulder deed alleen die laatste afstand en wel in 21:57.


RUNFORESTRUN Hooilanden - zaterdag 18 juni

Alweer even wat langer geleden, maar toch beter niet onvermeld latend was er ook nog een trail in Drenthe, zoals altijd uitstekend georganiseerd door RUNFORESTRUN. Mark Hakbijl - zelfbenoemd 1500- en 3000-meterspecialist - ging daar voor de bijna 32 km. In de zinderende hitte en met voldoende mate van zelfoverschatting ging hij fanatiek van start, maar moest de eerste twee lopers halverwege laten gaan om na bijna 2 uur en 40 minuten eindelijk een keer over de finish te komen. Maar wel op een prachtig parcours dat bijna vlakker was dan de gemiddelde achtertuin - niet onprettig gezien de weersomstandigheden.

Terug

Geïnteresseerd om een aantal proeftrainingen te ervaren met BBlopers? Voor meer informatie:

Bekijk Proeftrainingen