Fieldlab 10km vliegveld Twente

Fieldlab 10km vliegveld Twente

We mochten weer! Een echte 10km wedstrijd op vliegveld Twente. In september 2020 liepen de meeste BB-lopers hun laatste officiële wedstrijd. Een wegwedstrijd, dat was al helemaal lang geleden. Het eind van deze grote droogte lijkt in zicht te komen. 16 mei vond er een heus Fieldlab hardloopevenement plaats. Mocht iemand dit verslag jaren later teruglezen fronsen nu vast de wenkbrauwen, maar dit betekent dus dat een 1800tal negatief geteste hardlopers de kans kregen om een heuse 10 kilometerwedstrijd te lopen op het terrein van vliegveld Twenthe.

Heilige grond nog wel, waar een aantal weken Eliud Kipchoge ook zijn NN Marathon afwerkte en de Nederlandse toppers streden voor de marathonlimiet. Het parcours bleek wel iets anders. Waar de marathon op een snel parcours plaatsvond, waren de 2x 5 kilometer die nu gelopen werd een stuk lastiger. Er waren flink wat tricky mossige en dus gladde bochten, er zaten kleine heuveltjes in die stiekem voelbaar waren en op het enige open stuk werd onder toeziend oog van een bord van Kipchoge tegen de wind in geploeterd. Wel een erg mooi rondje in de bijzondere setting op het vliegveld. En wat was het na de testwedstrijdjes afgelopen maanden heerlijk om weer een echte wedstrijd af te werken.

Hoe ging dat ook alweer, een echte wedstrijd lopen? Een mooie groep BB-lopers voelde weer het echte wedstrijdgevoel. Gezonde spanning vooraf, gretig om een mooie prestatie neer te zetten. Hoe zou de vorm zijn? Goed! Zo bleek, want er werden mooie prestaties neergezet.

Maurits Bloem loopt al maanden zijn PR’s aan flarden en vloog nu naar 35:00. Ook Vincent Buitenhuis liep een PR: 35:44. Dat hij daar nog nieteens helemaal tevreden mee was belooft nog veel goeds voor de komende maanden. In hun kielzog liepen ook Jeroen ten Klooster, Michel Blauwgeers, Erwin Kreule en Gerja Zielman naar mooie tijden.