Bunkercross te Olst (+uitslagen Koude Polderloop)

Bunkercross te Olst (+uitslagen Koude Polderloop)

Olst 12 december - Na afgelastingen van de cross in Kraggenburg en de cross in Nijverdal werd contact gezocht met Johan Kats of de Bunkercross wel door zou gaan. Johan wist ons te verzekeren dat alles in orde was en wees ons er nogmaals op dat de cross tot mooiste van het Sallands Cross Circuit was verkozen afgelopen jaar. En dat was nog voordat het de hele week geregeld en gestaag zou regenen.....

De Bunkercross was dus al een mooie cross, met klimmetjes over de Bunkers, grasland, bospaden, slingerende mtb-paden en vaak een mooi deelnemersveld. Voeg daar de regen aan toe en de makkelijke stukken werden nu ook nog eens voorzien van fikse modder stukken en het feest was compleet. De één was blij met zijn nieuwe trailschoenen (ook al kan je dan nog steeds onderuit gaan), de ander iets minder blij met de iets minder profiel bevattende wegschoenen. Zo stonden er dan ook 3 clubgenoten op de 5,5 km en 10 op de 10 km aan de start.

5,5 km Cross debuut Marlinda en mooie prestaties Remco en Tjibbe

Voor Marlinda van Beek was het haar cross debuut en meteen dan een hele echte. Onderweg genoten, maar vast ook wel afgezien, was dan ook achteraf de conclusie dat crossen best leuk is en zeker voor herhaling vatbaar. Ze wist uiteindelijk naar de 13e plaats overall bij de dames te lopen.

Ook Remco Akse en Tjibbe de Vries zijn weer terug na wat moeizamere periodes en/of blessures. Respectievelijk wisten zij op een 8e en een 47e plek te finishen bij de mannen.

10 km Glijpartijen, strijd en podiumdebuut

Nadat de lopers van de 5,5 km delen van het parcours al 2x hadden omgeploegd ging de 10 km van start. Gestreden werd er, vast wel beetje gevloekt af en toe op het parcours, de omstandigheden en wellicht de trainer ("Crossen is het leukste wat er is"), maar uiteindelijk gaf iedereen zijn volle 100%.

Martijn Schakelaar, Gerja Zielman en Erik Slomp bedachten even uit te rusten onderweg en er bij te gaan liggen. Voor Martijn betekende dit halfweg helaas een voortijdig einde. Gerja en Erik stonden snel weer op, inspecteerden de schade (die wel uiteindelijk voor 66,6% van de klandizie van de EHBO zorgde) en vervolgden hun strijd met bebloede benen en een gekrenkt ego.

De prestatie van de dag kwam op naam van Annemijn Liedenbaum ("Zonder deze modder lijkt me crossen best leuk") die haar eerste podium ooit wist te bemachtigen en ondanks de gladde wegschoenen op een 3e plek eindigde. Achter haar eindigden Nardie Mulder en Annemiek Klein als respectievelijk 4e en 6e bij de jonge dames. Ondanks dus de valpartij wist Gerja als 3e te eindigen in haar categorie.

Bij de heren was de modder achteraf ook terug te vinden tot achter de oren. Van een cross debuut van Guy Slikker tot een ervaren rot als Stef Riemens. Ieder op zijn eigen niveau streed voor elke meter en dit leidde tot de volgende klasseringen:


Heren 50-

Falco Olivier 7e
Erik Slomp 8e
Kevin Diender 11e
Sjoerd Rosema 24e
Guy Slikker 30e

Heren 50+

Stef Riemens 4e
Theo Boekema 12e

Voor de volledige uitslagen zie hier


Koude Polderloop - zaterdag 11 december

Op zaterdag werd in Nijkerk ook de Koude Polderloop verlopen, hierbij de uitslagen: Uitslagenlijst Koude Polderloop - Uitslagen.nl

5km
Tim den Besten - 6e in 16:04

10 km (MSEN)
Robert van der Stelt - 4e in 32:07 (PR met ruim 2,5 minuut)

10 km (M40+)
Maarten Nieuwenhuis - 6e in 35:18

10 km (M50+)
Berthold Berger - 6e in 38:32

 

 

 

 

 

Terug

Geïnteresseerd om een aantal proeftrainingen te ervaren met BBlopers? Voor meer informatie:

Bekijk Proeftrainingen