BB-lopers scoren medailles op het NK cross

BB-lopers scoren medailles op het NK cross

Het laatste weekend van februari stond het NK cross 2023 op de planning. Op zaterdag deed hier een zestal BB-lopers aan mee. Zij wonnen samen het verenigingsklassement bij de masters en scoorden individuele medailles bij de categorieën 35+ en 40+.

Het NK werd gelopen op een mooi en uitdagend parcours in Hellendoorn. Vanuit de zandbak van de manege moesten meerdere rondjes afgelegd worden waarbij telkens een stukje verder de Hellendoornse berg omhoog geklommen werden. Bij de laatste 2 rondjes moest eenmaal boven ook nog de scherprechter van het NK getrotseerd worden: de zandkuil. Eerst steil omlaag en vervolgens door mul zand een flinke klim. De eerste rondjes omhoog gaan nog betrekkelijk makkelijk, maar elk rondje wordt dit een stukje pittiger. En bij de zandkuil komt het zuur dan uit je oren. Het ene been voor het andere zetten is dan het enige wat telt om dankbaar de weg omlaag in te kunnen zetten.

Aan de start stonden Stef Riemens, Frankwin Mussche, Falco Olivier, Erik Slomp, Joep Emmen en Taco Schaaf. Ieder in hun eigen leeftijdcategorie. Dat is het mooie aan zo’n NK. De besten die strijden tegen elkaar in hun eigen categorie. En dat leverde op zo’n parcours natuurlijk een mooie strijd op. Deze mannen hadden samen bovendien één doel: het verenigingsklassement binnenhalen, waarbij een klassement van de beste 3 lopers van alle deelnemende verenigingen werd opgemaakt.

Eerst mochten Stef en Frankwin aantreden. Ze liepen verdienstelijk mee in het peloton, dat elk rondje een verder uit elkaar viel. Conclusie van Frankwin: blij als je kan blijven rennen bij de zandkuil omhoog, opbeurende woorden voor het viertal dat daarna aan de beurt was.

Taco had dit met een korreltje zout genomen en ging flink hard van start en nam resoluut de kop en scheidde zich in een tweetal al snel af van het veld. Ook om vooral lekker te strijden tijdens dit NK en als mooie prikkel voor latere wedstrijden. Het laatste rondje was echter te veel, waarbij tijdens de zandkuil nog eens aan de woorden van Frankwin teruggedacht werd. Eenmaal boven kon echter onbedreigd naar een mooie zilveren medaille in de categorie 35+ afgedaald worden. Een minuutje daarachter kwamen Joep, Erik en Falco kort achter elkaar over de finish. Joep, die inmiddels een ervaren NK-ganger met al eerder medailles, won dit keer brons bij de mannen 40+. Erik had aan het eind nog wat over. Niet alleen liep hij als 1 van de snelste van de dag het laatste stuk door de zandkuil, ook pakte hij met zijn fameuze eindsprint nog een aantal concurrenten. Erik is na een aantal sterke trainingsmaanden duidelijk op weg terug naar zijn toptijden, mooi om te zien! Falco twijfelde door ziekte de avond van tevoren nog of hij kon starten, maar finishte vlak achter Erik.

En: al deze topprestaties samen leverde het verenigingsklassement op! Daarom mochten de mannen in het blauw nog samen het podium op voor een gouden NK-medailles. Een succesvol weekend in Hellendoorn dus voor de club!

Terug

Geïnteresseerd om een aantal proeftrainingen te ervaren met BBlopers? Voor meer informatie:

Bekijk Proeftrainingen