Aftersummer Loopjes

Aftersummer Loopjes

Zo aan het einde van de zomer zijn er her en der door de provincie van die leuke loopjes ter voorbereiding op het najaar. Dit weekend waren BB-Lopers actief in Ruinerwold en Dalfsen.

Plinq Loopfestijn Dalfsen

Op zaterdag 3 september 2022 was het dan zover. Het parcours is vernieuwd en er werd gestart vanaf een nieuw start- en finishgebied in het centrum van Dalfsen. Een aantal BB-Lopers hadden deze wedstrijd uitgekozen om een even lekker te knallen, waarbij deze wedstrijd voor Rob Goutbeek een thuiswedstrijd is.

Op de 5km stonden Gert Versteeg en Martijn Schakelaar aan de start.  Gert gebruikte deze wedstrijd om weer op te bouwen en startte behouden, maar was heel tevreden met zijn tijd van 17:34. Martijn Schakelaar gebruikte deze wedstrijd om aan zijn snelheid te werken en dat is gelukt door de finish te passeren in een tijd van 18:19.

Op de 10km wilde Rob Goutbeek aan heel Dalfsen laten zien dat er maar 1 de snelste kan zijn. Ondanks de warme omstandigheden werd hij 2de, maar erg tevreden met zijn tijd van 35:25 en niet onbelangrijk: snelste Dalfsenaar. Ook Tjibbe de Vries was naar Dalfsen afgereisd om zijn vorm te testen. In een mooie eindtijd van 47:39 passeerde hij de finish.

32e Dijkhuizenrun Ruinerworld

Jaarlijk wordt er ook een leuke loop georganiseerd in Ruinerworld. Remco Akse voelde het vuur in zich branden om hier vandaag eens goed te vlammen op de 10km. Dat lukte, hij liep de rest van het veld aan gort en kwam in 35:32 over de finish en won de 10km. Gerja Zielman ging even knallen op de 5km en met een mooie eindtijd van 20:16 werd ook zij er eerste bij de dames.

 

Terug

Geïnteresseerd om een aantal proeftrainingen te ervaren met BBlopers? Voor meer informatie:

Bekijk Proeftrainingen