800 meter in Apeldoorn

800 meter in Apeldoorn

Apeldoorn, vrijdag 29 april. De RunX Track Meeting #1 was voor sommigen de start van het nieuwe baanseizoen. Lopen op de weg is leuk hoor, maar lopen is de baan is eigenlijk nog veel leuker; kenners weten dat. En net zoals "vroeger" in de jaren '10 was deze baanwedstrijd gewoon weer op de vrijdagavond: de wedstrijd zit alweer in de benen voordat het weekend nog maar echt is begonnen.

Met z'n zessen reisden de BB-lopers af naar de baan van AV '34 om daar een 800 meter te lopen. Niet de meest standaard afstand - het heeft toch wat minder met "gewoon" hardlopen te maken - en voor sommigen (met name voor de debutanten) zelfs de eerste keer.

Stef Riemens mocht rond 19:40 uur beginnen in serie 2 bij de mannen en finishte in een keurige tijd onder de 2:30. De serie erna was het de beurt aan Remco Akse, Erik Slomp (beide debutanten) en Mark Hakbijl. Remco en Erik bleven dicht bij elkaar, maar uiteindelijk bleek Remco met een tijd onder de 2:10 net iets sneller. Dat hij goed zijn best heeft gedaan bleek wel uit het feit dat hij, zoals wel vaker, enige tijd nodig had om weer aanspreekbaar te zijn. Mark ging de eerste ronde nog dapper mee, maar moest daarna de groep toch laten gaan.

Net na 20:00 uur was het de beurt aan de jongedames. Meteen in serie 1 gingen Marlinda van Beek (ook debutant) en Nardie Mulder van start. Marlinda startte snel, maar werd in de tweede ronde geconfronteerd met wat een 800 meter zo "interessant" maakt. Na haar finish net boven de 2:40 was de rest van de groep al zowat klaar met uitlopen voordat zij er weer aan kon denken om zelfs maar op te staan. Ondertussen wist Nardie het klaar te spelen om tot de derde keer toe nagenoeg dezelfde tijd op deze illustere afstand te lopen.

Remco Akse 2:09,48 (pr, mnnsdhpvm*)
Erik Slomp 2:10,80 (pr)
Mark Hakbijl 2:16,64 
Stef Riemens 2:28,66
Marlinda van Beek 2:41,23 (pr)
Nardie Mulder 2:49,06

*Maar net niet sneller dan het pr van Mark


Terug

Geïnteresseerd om een aantal proeftrainingen te ervaren met BBlopers? Voor meer informatie:

Bekijk Proeftrainingen