"Met knikkende knieën naar de eerste trainingen toe. Ik ging een clinic lopen bij de BB-lopers. De snelste loopgroep uit de regio. Ik ben geen twintig meer maar hoop zo om een halve marathon te lopen onder de 1.45. Als het dan ergens moet lukken dan hier.
Heel langzaam aan blijken de trainingen behalve leerzaam ook nog eens supergezellig. Langzaam verdwijnt de spanning en voel ik me op m'n gemak. Op naar 8 juni. De resultaten gaan vooruit. Ik loop behalve een misser in Zwolle Zuid alleen maar PR's. De testloop op 5 mei in 1.44. Klaar doelstelling gehaald! Ik besluit dan ook gelijk lid te worden.

Anja Esveldt, hier in gezelschap van IJsbrand ReijneveldAnja Esveldt, hier in gezelschap van IJsbrand ReijneveldOp 8 juni aan de start. Voor het eerst in een wedstrijdvak. Ik voel dat ik goed getraind heb. Ik heb mij gehouden aan de voedingsadviezen. Ik moet denken dat ik mijn linkerarm "bij me houd" (dank Rietje). Het moet kunnen, weg op 1.45. Knal. Start. Oh iets te snel, en iedere kilometer net iets te snel, maar het loopt zo lekker. Ik zwaai naar bekenden en heb plezier. Ik ben blij met IJsbrand naast me. Even paniek -  IJsbrand kwijt. Doorgaan. En daar komt het Gasthuisplein 1.38.22 en nu door dan kom ik onder de 1.40. Yes 1.39.50. En aan het einde van de avond ook nog derde op de clubkampioenschappen. Ik zal niet de snelste worden maar jullie hebben er een heel gelukkige BB-loper bij."
 
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.