Voorbeschouwing: Rotterdam Marathon

Voorbeschouwing: Rotterdam Marathon

Komende zondag is het zover, de Rotterdam Marathon. Een van de snelste parcoursen van de wereld en daarnaast duizenden mensen langs de kant. Ook deze editie staan er weer BB-Lopers aan de start: Annemijn Liedebaum maakt haar debuut. Bij de mannen zullen Taco Schaaf en Hermen van der Wal aan de start staan. Zij blikken alvast vooruit:

Annemijn Liedebaum 

Waarom ik voor de marathon heb gekozen? Ja, dat begin ik mij ook af te vragen. Omdat ik mij dan denk ik een echte hardloper voel haha. Gek, ik weet het. Verder leek het mij gaaf om voor zoiets te gaan trainen en zo’n doel te behalen. De voorbereiding liep voorspoedig en tot dusver zonder blessures. Wel kreeg ik een paar weken geleden helaas Corona, waardoor ik wat trainingen miste en toch wat vermoeider ben geweest. Het lopen en trainingen gaan met behulp van een aangepast schema van Erik. De 32 km liep goed dus dat gaf vertrouwen. Minder goed ging het met eten en drinken, daar lijkt mijn lichaam nog niet heel goed mee om te gaan. Duimen voor de marathon dus! Welke schoenen ga je aandoen? Saucony Ride 14, omdat ik op die schoenen voornamelijk de lange duurlopen heb gelopen.In de voorbereiding heb ik heb ik geoefend met gelletjes, water en bosjes ;) onderweg. Verder drink ik vanaf 1 januari geen alcohol meer.  Tot slot je wedstrijdplan en richttijd waarop je vertrekt. Ik hoop redelijk vlak te lopen. Aangezien het mijn eerste marathon is en ik niet weet wat ik kan verwachten zal ik rustig van start gaan en kijken hoe het voelt. Als ik rond de 3.45 finish ben ik heel blij! 1:42:40 is mijn PR op de halve marathon.


Taco Schaaf 

Ik ga de marathon van Rotterdam lopen! Deze trok me het meest voor mijn debuutmarathon met name vanwege de sfeer die bij dit evenement schijnt te hangen. Dit is DÉ marathon van Nederland. En ik ben een enorme fan van Lee Towers. De voorbereiding ging goed. Ik verteerde de lange lopen makkelijker dan ik verwacht had en heb genoten van de lange tempo’s. Met name de generale repetitie op de 30km in Vorden gaf veel vertrouwen. Dat tempo nog 12 km volhouden betekent onder de 2:28 lopen. Kleine tegenslagen zijn er natuurlijk altijd, zoals kleine pijntjes.  

Mijn persoonlijk record is 1uur 9 op de halve en ga op de vaporfly de marathon lopen.

Het plan is vooral een comfortabel tempo pakken en in de eerste helft niet te gek doen. Vertrekken op sub 2:30 en kijken of er aan het eind nog wat extra’s in de tank zit. De grootste uitdaging vind ik het eten onderweg. Uiteraard geoefend, maar naast alleen snel lopen toch een extra element waarbij je niet precies weet hoe je lichaam dat 42km lang gaat verteren. 


Namens al jullie clubgenoten wensen we jullie veel succes!

Terug

Geïnteresseerd om een aantal proeftrainingen te ervaren met BBlopers? Voor meer informatie:

Bekijk Proeftrainingen