Sinds november 2007 geef ik training aan een groep enthousiaste prestatiegerichte groep hardlopers. Het is voor mij meer dan alleen maar een schema opstellen en training geven (ik loop zelf meestal mee) maar vind ik het ook belangrijk om ervaringen (en tips en trucs) uit mijn persoonlijke loop carrière  te delen met de groep. Zo kan ik een ieder van een persoonlijk advies voorzien.

Buiten de trainingen om is er een trainingsgroep ontstaan die meer is dan een groep die toevallig hardlopen leuk vindt. Wanneer er iemand voor de eerste keer meetraint wordt deze door de lopers uit groep met veel enthousiasme gevraagd en ongevraagd van advies voorzien.  Vaak raakt men zo enthousiast dat je als coach niet hoeft te stimuleren  maar juist moet afremmen.  Zo is  het zeker  in de opbouwfase na een griep of herstel van een blessure van belang de intervallen vooral rustig en op souplesse te blijven lopen.

Voor een coach is het natuurlijk erg dankbaar als lopers je tips ter harte nemen en er hun voordeel mee doen. Dit zie je dan terug in de wedstrijdresultaten. Doordat je de lopers beter kent dan alleen maar van de twee trainingen per week kan ik in de totale voorbereiding naar een belangrijke wedstrijd  vaak goed inschatten wat iemand in die wedstrijd kan lopen. De privésituatie van de loper is daarbij minstens zo belangrijk.

Ik hoop in de toekomst nog veel lopers enthousiast te maken over onze trainingsmethode!


Mocht je vragen hebben dan kan je een mailtje sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.