Van Nijverdal naar Luzern en terug

Van Nijverdal naar Luzern en terug

Op zaterdagavond en zondag kwamen verschillende getalenteerde BB-lopers in actie, maar maak je geen zorgen, ze zijn niet echt van Nijverdal naar Luzern en weer terug gelopen. Dat zou zeker buitengewoon zijn! Wat er wel gebeurde, was een indrukwekkende reeks hardloopevenementen in Nijverdal, Luzern en weer terug naar Nijverdal.

Diepe Hel Holterbergloop
Het hoogtepunt van dit sportieve weekend was ongetwijfeld de 35e jubileumeditie van de Diepe Hel Holterbergloop in Nijverdal. Het evenement begon op zaterdagavond met de 6km Night Run, waar meer dan 900 enthousiaste deelnemers van start gingen. De route was prachtig verlicht, met een adembenemende vuurwerkshow onderweg, en de lopers werden aangemoedigd door buurtbewoners en omringd door een feestelijke sfeer.

 

Op zaterdagavond zagen we Gerja Zielman en Vivienne Morssinkhof om 20:30 uur aan de start staan. Vivienne voltooide de race in 27:00 en deelde haar gedachten: "Ja, het was een geweldige loop! Mijn doel was om hetzelfde tempo te lopen als in Utrecht, en hoewel ik aardig op weg was, bleek ik iets te snel gestart te zijn, wat natuurlijk nooit handig is. Uiteindelijk eindigde ik als 5e." Gerja liep de race in 25:47 en werd de tweede vrouw in het algemene klassement, met trots zeggend: "Dit jaar was het een avondeditie met een prachtige ambiance."

 

Op zondag was het tijd voor de 10 km en de halve marathon, met de zon die de lopers in het begin van de race begroette. Deelnemers genoten van de rust en de natuur op de Sallands Heuvelrug voordat ze met luid gejuich werden ontvangen in het centrum van Nijverdal.

 

Thomas Straathof en Bas de Man stonden aan de start van de 10 km. Thomas voltooide de race in 35:48 en zei: "Het omhoog lopen ging niet zo sterk als gehoopt, maar in de laatste 2 km kon ik nog vol gas geven!" Bas legde de 10 km af in 38:29 en merkte op: "Het was een submaximale test op een uitdagend parcours. In de laatste kilometers wist ik nog wat te versnellen."

 

Bij de halve marathon stonden Retse van den Berg, Rutger Lusseveld en Sjoerd Wester aan de start. Retse behaalde een tijd van 1:26:01, terwijl Sjoerd met een tijd van 1:29:53 blij zei: "Ik ben rustig gestart en heb geleidelijk aan wat versneld. Ik ben blij met mijn tijd onder de 1:30 na een kleine griep de afgelopen week." Rutger klokte een tijd van 1:34:46.

 

Militair WK Halve Marathon
In Luzern, Zwitserland, vertegenwoordigde Bianca van den Belt Nederland in de 1st World Military Championships Half Marathon. Ze verbeterde haar persoonlijke record met bijna 10 minuten, en haar nieuwe PR staat nu op een indrukwekkende 1:28:49.

 

Dus, ook al zijn ze niet daadwerkelijk van Nijverdal naar Luzern en terug gelopen, de BB-lopers hebben hun passie voor hardlopen laten zien en indrukwekkende prestaties neergezet tijdens de 35e jubileumeditie van de Diepe Hel Holterbergloop in 2023. Het was een weekend vol hoogtepunten en bewonderenswaardige resultaten.
Terug

Geïnteresseerd om een aantal proeftrainingen te ervaren met BBlopers? Voor meer informatie:

Bekijk Proeftrainingen