Trackmeeting 3 - Utrecht

Trackmeeting 3 - Utrecht

Utrecht 07 aug - De 5000m van de 3e trackmeeting begon eigenlijk al op het moment van inschrijving. Daar waar het maximale aantal deelnemers van de 3000m bij de 1e trackmeeting al binnen 4-5 minuten bereikt was, was het deze keer helemaal raak. Binnen 1,5 minuut waren alle 120 plekken ingevuld en visten vele atleten buiten de boot. Remco Akse en Erik Slomp waren de gelukkigen die net snel genoeg waren en togen dan ook vrijdagavond richting Utrecht. Dit allemaal terwijl de buitentemperatuur waarden aangaf tussen de 30 en 33 graden.

Gelukkig draait de aarde echter en was de zon reeds onder toen beide heren aan hun "warming-up" begonnen. Hen was een startplek in de 3e serie toebedeeld, welke van start ging rond 22:10. In de serie een groot aantal lopers, allemaal met richttijden tussen de 16 en (laag in de) 17 minuten. De temperatuur was ondertussen gezakt tot een acceptabele 26-27 graden, tezamen met het ontbreken van de directe zon, maakten het tot nog best okay loopomstandigheden.

Remco heeft sinds de herstart van het seizoen al weer enkele wedstrijden gelopen, een onderlinge 5 km, een 1500m in Utrecht en vorige week een uitstapje naar de 400m in Ede. Het inlopen voelde al een stuk beter, was het de groeiende vorm, was het een feit dat het een avondwedstrijd was itt eerdere wedstrijden, we zullen het nooit exact weten, maar onderweg in een mooi groepje was het wel een mooie opsteker op weg naar de topvorm. Terugkijkend na afloop wezen de tussentijden op vlakke rondetijden met een mooie slotkilometer welke tezamen leidden tot een tijd van 16:17.62 en een 4e plek in de serie.

Voor Erik komt het geen eens zo verkeerd uit dat het seizoen ietwat vertraging heeft opgelopen. Worstelend met de naweeen van een blessure sinds het NK cross eind februari is hij pas een maand weer normale trainingsweken aan het draaien. Na een 9:51 op de 3000m vorige week in Ede was het doel gisteren een tijd onder de 17 minuten op de 5000m. Beginnend in het achterveld, maar gaandeweg opschuivend, mensen oprapend, op sleeptouw nemend, met vlakke (zelfs licht aflopende) rondetijden eindigde het zelfs in een tijd van 16:44.88, een mooie opsteker! De weg terug is ingezet en zal moeten resulteren in een mooie prestatie begin oktober op het NK masters.

De komende weken staan voor de meeste lopers in het teken van weer een mooie basis leggen voor een aantal wedstrijden in september met een 5000m begin september in Leeuwarden en eind september hopelijk onze eigen BB-lopers Baan Classic op 25 september. Daar waar de atleten op de kortere afstanden zich al weer kunnen vermaken met enkele wedstrijden, is het voor de mensen van afstanden van 10 tot halve marathon of verder nog even doorbijten. Baanwedstrijden zijn iets beter te reguleren en of de komende maanden nog wegwedstrijden zal brengen zal de tijd leren en anders werken we rustig verder aan een mooie basis voor wanneer het weer gaat beginnen. Het enige wat we kunnen doen is flexibel omgaan met de nog immer wisselende omstandigheden.

 

©Bjorn Paree - Remco Akse geconcentreerd onderweg

 

©Bjorn Paree - Erik Slomp met een groep lopers op sleeptouw
Terug

Geïnteresseerd om een aantal proeftrainingen te ervaren met BBlopers? Voor meer informatie:

Bekijk Proeftrainingen