Piekmomentjes voor de zomer

Piekmomentjes voor de zomer

Het is weer bijna tijd voor de jaarlijkse zomer ‘rust’. Je zou kunnen zeggen, daar werken we rustig naar toe met een tour de France pooltje. Maar een aantal lopers greep deze laatste actie week aan om nog even flink te pieken!

Om te beginnen liep Robert van der Stelt op de 5 km business run van ‘ Voorthuizen Loopt’ een machtig goede race. Hij liep het eerste rondje redelijk rustig (ja rustig is en blijft een relatief begrip): “lekker achter de rest aan”. Het tweede rondje besloten nummer 1 en 2 te versnellen en bij die laatste kon Robert mooi aanhaken. 1.5 km voor de finish wist hij hem voorbij te gaan en als 2e te finishen onder de 15 minuten!

 Martijn Schakelaar liet zich op een lange rechte weg naar Appelscha ook niet kennen en pakte een 2e plek op de 4EM.

Dan was er ook nog de trail in Houffalize waar onze internationale loper Mark Hakbijl de snelste 40+er was: 

“Helemaal naar Houffalize afgereisd om daar van het uitzicht te genieten en dat is gelukt! Voor de verandering een keer niet te snel gestart, waardoor het er tot het eind toe nog steeds aardig wat tempo in zat. Kramp ook bijna trouwens, dat kostte me nog even de eindsprint tegen de tweede jongedame. En na de finish dacht ik nog even een kabouter te zien, maar hoe dan ook, die smaakte best goed na de gedane arbeid”.

 

Het spreekt verder voor zich dat de gezelligste hardloop vereniging van Zwolle ook de gezelligste vrouwen heeft. Het afgelopen weekend waagden de BB-ladies zich aan coördinatie en balans training met een peddel door de Zwolse stadsgrachten met koffie vóór (bij Carla&Theo) en ná. De politie te water kwam wel even kijken of het helemaal goed ging, maar op een paar bijna-gevallen na, bleef het verdacht droog. 

De organisator van deze activiteit bleef rustig in een kajakje. Die moest dan ook even bijkomen van haar vechtdal trail van zaterdag. Claudia van Tellingen gaat binnenkort beginnen aan haar Marathon schema en dit leek haar, na serieuze trainingen, een mooi moment om nog ‘leuke dingen te doen’.  

 

Claudia: “Ik had nog nooit deze trail gedaan en dus meteen maar een serieuze afstand gekozen. Om 10 uur ging de 35 km van start, waarvoor Erik Makkinga zich ook had aangemeld. Een half uur later vertrokken ook Michel BlauwgeersVincent Radewalt en Erwin Kreule voor de 25 km.  

De weersomstandigheden waren helemaal goed. Een beetje bewolkt, af en toe een zonnetje en niet al te warm. De route was enorm gevarieerd: in 1 woord fantastisch! Brede paden, verhard, onverhard, mulle stukjes zandpaden en zandbakken. Smalle trail paadjes langs velden en sloten, dwars door de varens met aan het einde een paar boomstammetjes om het feest compleet te maken. Het hele event was ontzettend goed verzorgd: duidelijke lintjes en kersenvlaai bij de verzorgingsposten, niet te weerstaan. Post 2 en 3 lagen wat verder uit elkaar, dus ik was blij dat ik ook nog goed voorzien was van eten en drinken in mijn racevest.  Nog nooit zoveel foto’s gemaakt, dat is het voordeel (of nadeel) van alleen lopen. Onderweg nog een paar keer samengelopen, maar het meeste lekker alleen. Als altijd waren de laatste kilometers het meest vermoeiend. Erik had ook lekker gelopen, al moest hij het vanaf 9 kilometer zonder horloge doen. Gelukkig waren er de lintjes nog!” 

 

En zo bleef het nog lang nagenieten van het weekend!