LAAC MPM avondwedstrijd

LAAC MPM avondwedstrijd

Testlopen en geïmproviseerde wedstrijden... zeker, allemaal leuk en aardig, maar er gaat nog altijd niets boven het echte werk. En daar was 1 juli dan de LAAC MPM avondwedstrijd in het FBK-stadion in Hengelo. Een baanwedstrijd op de vrijdagavond is voor sommigen het leukste dat er is, helemaal als de vrijdagavond, zoals deze keer, op een donderdag valt.

De BB-lopers waren deze avond present op de tamelijk incourante 1000 meter en de in zijn geheel niet incourante 5000 meter. In serie 1 van de 1000 meter stonden daar Joep Emmen (die door krappe planning bijna nog korter had ingelopen dan zijn wedstrijd duurde, maar desondanks in een knappe tijd als 3e finishte), Remco Akse (die weliswaar de juiste "mindset" had maar die vergeten was mee te nemen, maar ondanks dat alsnog 0,16 seconde onder zijn streeftijd liep), Mark Hakbijl (die het na zo'n 10 maanden eindelijk weer eens tijd vond voor een flinke inspanning en tevreden kon zijn met zijn prestatie) en Niels van Hoorn (die in vroeger tijden gevierd baanatleet was en maar een fractie achter Mark wist te finishen).


In serie 2 was het de beurt aan Gerja Zielman. Hoewel ze normaal gesproken van het langere werk is, kon ze deze avond enige zin toch niet onderdrukken. Ze vertrok zelfs zo gretig dat de eerste doorkomst op 200 meter wel eens naar een eindtijd rond de drie minuten zou kunnen leiden. Dat bleek wat al te gortig, maar niettemin kwam ze op een mooie tijd uit.

Daarna, toen de avond inmiddels gevallen was (niet dat het donkerder was, maar een verhaal heeft soms behoefte aan enige poëtische invulling), werd het tijd voor de 5000 meter. In serie 1 stonden daar Taco Schaaf (die als 2e finishte, niet ver boven de 15-minutengrens), Jan Schra (die vanaf de eerste ronde al niet lekker liep...) en Tim den Besten (die erom bekend staat maar één tempo te hebben, maar wel eindelijk onder die 16-minutengrens dook).

In serie 2 stond Joep daar weer, ditmaal om zijn broertje te hazen. Dat hij die taak zeer serieus nam bleek wel door het feit dat hij net voor de gehaasde finishte, omdat een haastaak er immers pas op zit ná de eindstreep.


1000 meter
Joep Emmen 2:34,89 (PR, clubrecord Msen & M35)
Remco Akse 2:46,64 (PR)
Mark Hakbijl 2:51,89
Niels van Hoorn 2:53,38
Gerja Zielman 3:16,56 (PR, clubrecord V40)

5000 meter
Taco Schaaf 15:12,61
Jan Schra 15:51,08
Tim den Besten 15:58,14 (PR)
Joep Emmen 19:12,76

Terug

Geïnteresseerd om een aantal proeftrainingen te ervaren met BBlopers? Voor meer informatie:

Bekijk Proeftrainingen