Het baanseizoen is weer begonnen!

Het baanseizoen is weer begonnen!

Zaterdag 18 julo was het moment waar wij zo halsreikend naar uit hebben gekeken. Of moet het reikhalzend zijn? Ja ook, kun je nagaan hoe erg we hier de afgelopen maanden naar verlangd hebben! Waarnaar ook alweer? Naar de eerste officiële baanwedstrijd natuurlijk: de Runnersworld Utrecht Track Meetings 2. Nou ja, eigenlijk de tweede, want Joep Emmen liep afgelopen dinsdag al een bijzonder snelle tijd op de 3000 meter tijdens de KroeseWevers Trackmeeting in het eveneens bijzonder ver weg gelegen Winterswijk.

We hebben ons even moeten behelpen met diverse corona-solo's die niet door iedereen even hoog werden gewaardeerd, afhankelijk van of je het vraagt aan iemand die het leuk vond of aan iemand die ze juist pertinent ontweek. Maar niet langer, want de zaterdag in kwestie lonkte het echte werk dus weer. Gezien het sterke deelnemersveld was dat de rest van het land ook niet ontgaan.
 
De sfeer was echter wel duidelijk anders dan anders. Hoewel voorbereid door de pagina's lange e-mail van de organisatie (een e-mail heeft helemaal geen pagina's), met hierin alle genomen maatregelen, was het toch even wennen om een atletiekbaan te zien met relatief weinig atleten, een handvol trainers en geen publiek.
 
Maar goed, we mochten dus weer. Eerst de 1500 meter met daarin Remco Akse en Mark Hakbijl, die voor een directe confrontatie hadden gekozen. Mark is de afgelopen jaren steevast bijna de beste van de twee geweest, maar gunt de ander ook wel eens een keer wat. Jongeling Remco is de laatste tijd goed bezig, maar oudeling Mark stak in topvorm. Kortom, de spreekwoordelijke messen waren geslepen. Verder kun je er heel veel over vertellen, maar dat doen we niet. Kort samengevat heeft Remco het meeste kopwerk gedaan en het tempo aardig constant weten te houden en is Mark achter hem geen seconde van zijn zijde geweken. Zo ook bij het passeren van de finish. Voor Remco helaas net geen PR, voor Mark wel en een dikke ook.
 
Later die middag - de temperatuur was inmiddels toch al wel opgelopen naar, laten we zeggen, zo'n 28 graden - was het tijd voor de 3000 meter. Taco Schaaf heeft de laatste tijd al meermaals laten zien waar hij toe in staat is, onder andere door recentelijk clubkampioen op de 5 kilometer te worden. En ook zaterdag liep hij een knappe tijd, net onder de negenminutengrens.
 
Na de dweilpauze - de 3000 meter was verdeeld in twee startgroepen - mocht eerst Tess Boekema aan de bak. Tess - overigens misschien uit het oog, maar zeker niet uit het hart! - heeft nog niet de topvorm van toen ze nog student was, maar liep niettemin niet ver boven de tienminutengrens.
 
In de laatste serie mochten Nardie Mulder en Vivienne Morssinkhof het tegen elkaar opnemen. Vivienne vormde een prima tempomaker, maar Nardie wist de laatste 50 meter de ingezette eindsprint nog te winnen en verbeterde zichzelf ten opzichte van een jaar eerder op dezelfde baan onder zeker niet al te gemakkelijke omstandigheden.
 
1500 meter (Winterswijk)
Joep Emmen 8:55,93
 
1500 meter (Utrecht)
Remco Akse 4:20,06
Mark Hakbijl 4:20,87 (PR)
 
3000 meter (Utrecht)
Taco Schaaf 8:57,88
Tess Boekema 10:20,76
Nardie Mulder 12:12,30 (PR)
Vivienne Morssinkhof 12:15,07
 
 Synchroonfinish van Remco en MarkSynchroonfinish van Remco en Mark
 
Nardie in de achtervolging op VivienneNardie in de achtervolging op Vivienne
 
Terug

Geïnteresseerd om een aantal proeftrainingen te ervaren met BBlopers? Voor meer informatie:

Bekijk Proeftrainingen