Diverse wedstrijdjes

Diverse wedstrijdjes

Ook voor en na de BB-lopers Baanclassics waren er diverse wedstrijdjes waar BB-lopers aan de start hebben gestaan. De één dicht bij huis, de andere relatief in de buurt en de laatste in het zuiden van het land.

Erflandrun

Elke tweede woensdag in mei staat de Erflandrun op het programma. Met diverse afstanden voor de jeugd klinkt er ook het startschot voor een 5 en 10 kilometer. Op 10 mei is Martijn Schakelaar naar Hoogeveen afgereisd om net na half 8 twee rondjes van 2,5km te lopen en deed dat niet onverdienstelijk. Na 17:49 kwam hij als eerste man 40+ over de finish maar had na eigen zeggen iets te veel verval tijdens de race. Met een beker en een mooie bos bloemen keerde hij weer huiswaarts.

Zalkerloop

Voor de derde keer werd op zaterdag 13 mei de Zalkerloop georganiseerd door de plaatselijke voetbalvereniging. Dat Zalk garant staat voor mooi weer werd ook dit jaar weer bevestigd. De zon deed goed zijn werk in het pittoreske dorp aan de Ijssel. Een kleine 15 uur na de 5000m tijdens de BB-lopers Baanclassic stond Daniël van den Boogaard ook hier start maar dan van de 15 kilometer. Met een eindtijd van 58:10 kwam hij als eerste man over de finish. Een zeer knappe prestatie.

Koning van Spanje trail

In navolging van Maurits en Maarten is dit jaar Joep Emmen naar Gulpen afgereisd om mee te doen aan de Koning van Spanje trail. Waar je Joep eerder vooral op de baan en de weg zag, zie je hem nu ook terug bij survival en trail run wedstrijden. Joep liep op zaterdag de 11 kilometer in een tijd van 47:22. Op zondag mocht hij iets langer aan de bak. Tussen de snelste kilometer en de ‘langzaamste’ zit meer dan twee minuten waaruit blijkt dat het een serieuze trail is. Joep deed er uiteindelijk 2:18:55 over om de 30 kilometer af te leggen.

Terug

Geïnteresseerd om een aantal proeftrainingen te ervaren met BBlopers? Voor meer informatie:

Bekijk Proeftrainingen