Blije gezichten bij de Berkumloop

Blije gezichten bij de Berkumloop

BB-lopers weer goed vertegenwoordigd bij mooie Berkumloop

Wedstrijdjes lopen is mooi. Dat is waar je als hardloper alle trainingsuren die je gemaakt hebt kan oogsten. Of kan testen hoe de vorm is om de trainingen te kunnen finetunen. Wat nog mooier is: wedstrijdjes die in je dorp/stad/buurt/regio plaatsvinden. Waar je op de fiets naar toe kan en waar de bekenden niet op één hand te tellen zijn. Wat het allermooist is: zo’n wedstrijdje lopen op een mooie zomeravond, door sfeervolle straten met veel publiek en bandjes, op een afwisselend parcours door woonwijken, over de dijk en de natuur. Tijdens de feestweek in Berkum.

Alle bovenstaande ingrediënten waren dinsdagavond 6 september 2022 aanwezig bij de Berkumloop. Een grote groep BB-lopers deed mee. Het resultaat: louter lachende gezichten. En veel zweet (want warm was het), maar desondanks mooie prestaties, snelle tijden en podiumplekken.

De meeste BB-ers deden mee aan de 10 kilometer. Podiumplekken waren er bij de dames voor Lieve Tollet, Hellen de Vries en Marlinda van Beek. Zij werden 1e, 2e en 4e. U leest het goed. Op het podium passen in Berkum de 5 snelste lopers. Alle 3 liepen zij mooie tijden. Lieve liep in tijden niet zo makkelijk en was erg tevreden, Hellen liep 1.5 minuut sneller dan haar vorige 10 een week geleden en Marlinda liep nog nooit zo snel.