De SallandTrail is geen wedstrijd met winnaars en verliezers.
Geen podium en/of geldprijzen voor de snelste deelnemers.
Het gaat vooral om het beleven van de SallandTrail, niet om het resultaat.

Jan Knopert en Timo Berkenbosch stonden zaterdag aan de start van de SallandTrail. Jan ging voor de 50 en Timo voor de 75km.

Jan Knopert:
“Nadat ik meerdere malen met een verkenningstocht ben meegegaan met Bertus van Elburg over verschillende route’s van het parcours, had ik Zondagavond besloten om een mail naar de organisatie te sturen om mijn startbewijs om te zetten van 25 km naar de 50 km .Gelukkig was dit geen probleem en zo sta je dan Zaterdagmorgen met de duurlopen niet verder dan 25 km om 11.00 uur aan de start voor de 50 km.
De eerste 25 km zijn aan de kant van Hellendoorn en daarna kom je weer terug naar de start om de volgende 25 km richting Holten te gaan.
Dit alles met de nodige hoogtemeters en mooie singletracks met mooie uitzichten.
Na de eerste 12,5km was er de eerste verzorgingspost en hier het lange shirt uit en na wat vlaai en cola weer op pad. Na 5 km verder moesten we door een diep ravijn en na enkele heuvels kwam ik na ongeveer 2 uur en 15 min weer bij de start en finish.
Hier maar eerst wat eten bij de verzorgingspost. Nou ja verzorgingspost het leek wel een lopend buffet . Na de nodige versnaperingen en wat cola weet op pad voor de de volgende 25 km . Hier moest na ongeveer 2 km de Weg worden overgestoken om naar de andere kant van het parcours te komen . Hier waren de vergezichten mooier over de heidevelden. Na ongeveer 10 km kwam er weer een verzorgingspost in zicht . Hier het zelfde weer stukken vlaai en cola wat bouillon en een praatje weer verder.
Kon nu wel merken dat ik niet langer dan 25 km had gelopen. 
Heuvels op wat wandelen en omlaag weer volle bak.
Meestal de lopers die me inhaalden met omhoog haalde ik weer in omlaag.
Na nog een verzorgingspost met weer al dat lekkers de laatste kilometers nog even volbracht en na een kleine 5 uur kwam ik over de finish waar Bertus me begroette met de woorden he Jan een makkie hè.”

50km
Jan Knopert: 4:58:44 (34e van de 170 deelnemers)

75km

Timo Berkenbosch: 7:55:23 (27e van de 72 deelnemers)
 
Timo Berkenbosch Jan Knopert
Timo Berkenbosch


CPC Den Haag
 
Mark Hakbijl stond zondag aan de start van de de CPC in Den Haag.

“Voor de, vooralsnog zo geplande, laatste deelname aan een halve ooit was de inzet niets anders dan een verbetering van het al niet zo onscherp staande pr. Hoewel kortstondige, meervoudige gezondheidsperikelen afgelopen week nog roet in het eten meenden te moeten gooien, zou ik gewoon van start gaan en hard ook. En bovendien weet iedereen die mij een beetje kent ook dat ik elke mogelijkheid tot een vip-behandeling die mij als als zogeheten subtopper wordt geboden uiteraard niet onbenut kan laten.
Al snel na het startschot vond ik de beste hazin die je je die dag maar kon wensen: Jill Holterman, die prachtig, ehm... loopt! Namelijk onder aanvoering van haar tempomaker kilometers van exact drieëneenhalve minuut. Precies wat ik kon gebruiken; als dit niet motiveert, nou, wat dan wel! Ik hoor het mij nog denken.
Tot zo’n 7 kilometer ging alles nog gesmeerd, daarna werd duidelijk dat het er die dag toch niet in zat, ondanks alle aanwezige ingrediënten. Omwille van de gemoedsrust omtrent de huidige vorm wilde ik de eerste 10 kilometer wel per se in een 34er volbrengen, wat dan ook net lukte. Maar de koek was toen al behoorlijk op.
Daarna, en dat is voor het eerst ooit, heb ik de keuze gemaakt om de strijd om te geven en de resterende afstand relatief rustig in kilometers van zo’n 3:50 minuten uit te lopen. Een toptijd was toch al van de baan en hierdoor zouden spierpijn en hersteltijd tot een minimum beperkt worden. Zo zouden de Type A-wedstrijdschoenen immers des te sneller door de Endorphin-baanspikes vervangen kunnen worden. Maar een teleurstellend wedstrijdverloop blijft het alleszins; de herinneringsmedaille heb ik niet eens meer aangenomen.”

Mark kwam in een tijd van 01:17:48 over de finish en kreeg dus een flink pak slaag van Jill Holterman die finishte in een tijd van 1:13:52.
Maar toch een mooie 8e plaats in de 40+ categorie.
 
Mark Hakbij tijdens de CPC Loop Den Haag 2017