KRAGGENBURG – Zon, strand, bamboebos en hooibalen; het zijn niet de meest voor de hand liggende associaties bij een cross in de winter, maar juist deze elementen maakten de NETL Cross in Kraggenburg tot een feestje. ‘Feestbeesten’ ter plekke kregen een afwisselend en uitdagend parcours voor hun kiezen. Voor de deelnemende BB-lopers stond deze AV NOP-wedstrijd, de vierde en laatste van de Gelderse-Overijsselse Crosscompetitie, vooral in het teken van parcoursverkenning. Recreatiepark NETL, de wildste tuin, vormt in 2019 en 2020 namelijk het decor voor de Nederlandse Kampioenschappen Cross.

Gerard Kroes presteerde prima in de polder en eindigde bij de korte cross (2500m in 10:46) als vierde in de M35-categorie. In het eindklassement van de crosscompetitie leverde dat een tweede plaats op. Tess Boekema liep in ‘een trainingswedstrijd voor de fun’ onbedreigd naar de winst in de Vsen-categorie (7500m in 32:35). Een mooi opwarmertje voor haar wintersportvakantie.

Joep Emmen en Falco Olivier finishten bij de lange cross als de nummers 2 en 3 in de M35-categorie. Beiden zijn, net als Dick van Os en Retse van der Berg, in voorbereiding op het NK Cross Masters in Amsterdam op 10 maart. Joep kreeg het halverwege zwaar na een snelle start waarbij hij meeliep met oud-clubgenoten Erik Driesen en Arne Mulder. Vanwege een rondebord dat de rondes van de M50/dames aangaf, stopten Joep en Bas Mekking een ronde te vroeg. Na enige discussie, en met de nodige vertraging, zette Joep vervolgens de achtervolging in op de reeds gepasseerde Falco. Hij haalt hem bij, maar moet weer lossen en weet Falco uiteindelijk toch net achter zich te laten in een ultieme eindsprint in het mulle zand (37:30 om 37:32).


OMMEN
– Atletiekvereniging ACO van Elderen organiseerde in Ommen de vierde en laatste crossloop van de Vechtdal Crosscompetitie. Maurits Bloem liep de vijf kilometer en wist nipt onder de 19 minuten te finishen (18:57). Bij de lange cross liep Jan Pullen naar een uitstekende derde plaats overall (35:44), ruim een minuut achter het ontketende duo Danny Koppelman en Henk Smalbrugge.

Bert de Boer perste ondanks/dankzij darmklachten het maximale eruit en liep naar een tijd van 36:36. Goed genoeg voor de vierde eerste plaats op rij en dus de eindoverwinning bij de Mannen senioren in het klassement van de Vechtdal Crosscompetitie. Remco Akse liep een sterke wedstrijd en klokte 37:21 op de meet. In de strijd om de derde plek in het klassement moest hij uiteindelijk met een punt verschil zijn meerdere erkennen in oud-lid Henry Visscher.

Podium crosscompetitie M35
Joep, Falco en Tess

Joep
Podium Vechtdal Crosscompetitie