Om en nabij de niet heel dichtbij Zwolle gelegen Noord-Hollandse plaatsen Groet en Schoorl vond zondag weer de Groet uit Schoorl Run plaats, met ook dit jaar weer een niet gering te noemen delegatie BB-lopers. De meesten kozen voor het NK 10 km, een enkele fanatiekeling waagde zich aan een langere afstand.
 
Maar een wedstrijd aan de andere kant van het land is nooit zomaar alleen een wedstrijd aan de andere kant van het land. Het eerste zevental leden, oud-leden en bijbehorende aanhang meldde zich vrijdagavond al in een vakantiehuisje op enkele steenworpen afstand van het start- en finishgebied. Met bieten- dan wel druivensap werd alvast een feestelijk begin gemaakt aan een mooi weekend. De dag erna - we zijn dan inmiddels al op de zaterdag aanbeland - was het aantal gegroeid tot niet minder dan twaalf. Een prima aantal om bijvoorbeeld gezamenlijk het eerste Olympisch succes te aanschouwen en 's avonds spellen te spelen met spelregels die niet door iedereen even goed begrepen leken te worden.
 
Zondag, nadat sommigen 's ochtends al flink door de fraaie duinen hadden gestruind, was het dan toch eindelijk zover. Mark Hogeboom deed de 30 km als training voor de marathon, maar kreeg het na zo'n 25 km behoorlijk zwaar. De harde wind maakte het dan ook bepaald niet gemakkelijker, eerder nog ongemakkelijker.
 
's Middags was dan toch de tijd aangebroken voor het langverwachte NK. Dat de wind de lopers ook hier parten speelde, was goed te zien in de einduitslag. De meesten liepen geen onaardige maar evenmin opzienbarende tijden, uitgezonderd Maurits Bloem, die als enige een pr wist neer te zetten. Henk Slager, wiens deelname aanvankelijk nog onzeker was, moest helaas zo rond het 9 km-punt met een voetblessure uitstappen. Later bleek het euvel een gebroken middenvoetsbeentje te zijn...
 
De meest indrukwekkende prestatie van de dag kwam van Hellen Berger-de Vries, die, ondanks een tijd waar ze zelf niet erg tevreden mee was, Nederlands kampioene werd in de categorie meisjes boven de 35. Niet lang daarna volgden de meest besproken prestaties van diezelfde dag. Lieve Tollet versloeg Gerja Zielman namelijk nipt in de eindsprint, maar door het falen van de wedstrijdorganisatie werd zij tot bronzen NK-medaillewinnares uitgeroepen, terwijl ze als officieel geregistreerde zuiderbuur eigenlijk niet in dit klassement hoorde te staan. Hoe dan ook, Lieve is knap 3e geworden in het totaalklassement en Gerja is niet minder knap 3e geworden van het land, beide toch geen minne prestaties.
 
Samenvattend zou dit alles er ongeveer als volgt uitzien:
 
10 km
Joep Emmen 34:00 (5e M35)
Tess Boekema 36:55
Hellen Berger-de Vries 37:17 (1e V35)
Maurits Bloem 39:38 (PR)
Lieve Tollet 39:48 (3e V35)
Gerja Zielman 39:49 (4e V35)
Marlies van Leusen-Groenewold 42:22
Henk Slager DNF
 
30 km
Mark Hogeboom 2:17:18
 
Er moest uiteraard goed worden gegeten...
 
...naast dat er ook goed moest worden gegeten
 
Hellen de nieuwe Nederlands Kampioene 10 km V35!