Bij de 13e editie van de Hunebedloop in Havelte stond een viertal BB-lopers aan de start. Het grotendeels onverharde parcours voerde door de prachtige natuur rond Havelte en langs de hunebedden, grafheuvels en schaapskooi. Niet alleen onderweg was het genieten geblazen, maar ook na afloop van de prijzen in natura. 


Op de 5,5km stonden Marten Bolt en Harriët van ’t Oever aan de start. Marten mocht bij de M55-catogorie de eerste plaats in ontvangst nemen met een tijd van 23:51. Harriët werd tweede na een mooie strijd om de podiumplekken. Ze finishte met 22:50 net een paar seconden voor de nummers 3 en 4.

Op de hoofdafstand (15,2km) finishte Bert de Boer als vierde in een tijd van 54:25. 

Jan Knopert stond samen met zijn hond Pablo aan de start van 7,5km canicross.

Startent om de 15 seconden mocht het duo als 10e starten. Gelijk na de start haalde het duo al snel de eerder gestarte andere koppels in. “Onderweg zag Pablo nog een meertje waar we langskwamen en zoals vaker dook ze daarin om even te afkoelen en te drinken, hoort erbij zeg ik maar zo.”
In de laatste twee kilometers kon het duo het als eerste gestarte koppel inhalen en kwamen ze als eerste over de finish in een tijd van 29:09.

Jan en Pablo in actie
podium dames 5,5km
podium canicross 7,5km
prijs na afloop