Afgelopen zondag stond alweer voor de 46ste keer de Egmond Halve Marathon op het programma. Namens de BB-lopers verschenen Erik Slomp en Mark Hogeboom aan de start bij deze klassieker in lopersland.

Waar het weer bij eerdere edities nogal eens voor extreme omstandigheden zorgde, was het dit jaar met 3 graden en een matig oostelijk windje goed toeven. Door het gevarieerde en voor de helft onverharde parcours over strand en door de duinen bleef er echter voldoende uitdaging over voor zowel topper als recreant.

Voor Erik Slomp was het zijn eerste halve marathon in ruim 2 jaar. Reden voor hem om beheerst te starten en weer gevoel te krijgen voor het langere werk. Met fikse glimlach op het gezicht en een behoorlijke ‘negative split’ finishte hij in 1:17:40 als 85ste.

Waar Erik verstandig was om gebruik te maken van zijn wedstrijdlicentie (lees: een snelle start), koos Mark Hogeboom er dit keer voor om te start bij de recreanten. Wel gezellig, maar ook een garantie voor veel inhalen door mul zand en berm lopen. Desondanks leverde Mark, in Egmond lopend op gewenst marathontempo, een degelijke prestatie: 1:28:40.
 
Erik Slomp
Erik Slomp
Mark Hogeboom