De meeste BBlopers genieten inmiddels allemaal van hun welverdiende actieve rustperiode of hebben hem er al opzitten.

Timo Berkenbosch een van onze ultra ultra lange afstand  lopers die een trail van meer dan 50km niet uit de weg gaat probeerde gisteren in een dag de 96 km lange Utra Trail Valls D Áneu in de Spaanse Pyreneeën met maar liefst 7200m hoogte meters uit te lopen. Vooraf had Timo aangegeven te hopen tussen de 24 en 25 uur nodig te hebben. Echter het pakte iets anders uit. “Je moet je dag hebben en zorgen dat je voldoende energie vast weet te houden. Echter na bijna 13 uur berg op en af lopen en klauteren had ik mijn grens van wat er vandaag in mij zat bereikt. Het was kilometers lang van rots naar rots stappen en springen klauteren. Ik heb nog nooit zo veel moeten springen en klauteren en toen ging het kaarsje na 53km en ruim 4000 hoogtemeters uit en ben ik gestopt."
Timo's hoogtemeters

Peter Ligthart in voorbereiding op de 100km van Winschoten in september liep gisteren mee met de halve marathon van Lauwersoog naar Ulrum en finishte na 1 uur en 25 min en 11 seconden op een 2e plaats bij de mannen senioren.
Podiumplaats Peter

Tess Boekema debuteerde tijdens de NK BAAN op 17 juli in Utrecht op de 5000m. Ze liep naar een nieuw persoonlijk record van 17’19’68” en uiteindelijk 10e plaats. Hiermee was ze 5 seconden sneller dan haar oude recordtijd. “Het was spannend om voor de eerste keer deel te nemen aan het baankampioenschap. De wedstrijd was hard vanaf het begin. Ik heb gegokt door mee te gaan in een groepje en startte achteraf net wat te snel en hoopte op een tijd net boven de 17 minuten. De laatste twee kilometers waren wel zwaar maar ik liep toch nog een mooi pr!”
Tess op het NK in Utrecht

Remco Akse liep tijdens de Singelloop in Hollandscheveld naar een schitterende 17’22”op de 5km. “De laatste 1,5 kilometer was afzien maar ben erg blij met deze tijd. Ik heb mijn doel voor dit jaar gehaald en dat was een tijd onder de 17’30” noteren. Hiermee verbeterde ik mijn beste tijd met 30 seconden. “De BB loper werd bijna 1,5 jaar geplaagd door blessures. De atleet die een jaar geleden nog dacht aan stoppen bij de BB lopers, pakt het nu nog voorzichtiger op. Drie kwart jaar ben ik op advies van coach Berthold Berger gericht bezig met corestablity en extra krachttraining voor de benen.

Samuel Hofman (17) onze jongste telg finiste na 17’38”. Hij  liet zien dat hij na een korte blessure het hardlopen nog steeds niet is verleerd. “Ik ben blij dat ik weer pijnvrij kan lopen. De komende periode ga ik stage lopen in Amsterdam en ben ik benieuwd hoe de combi hardlopen en fulltime werken mij zal vergaan. Het belangrijkste doel is heel blijven en genieten van het hardlopen en zo nu en dan een wedstrijdje lopen. “
Remco en Samuel

Izak Hiemstra en Marco van Eijk  liepen in Voorthuizen naar mooie tijden op de 5km en finishten respectievelijk na 19’08” om 19’27” .  Izak was goed hersteld van de voorjaarsmarathon en benaderde zijn persoonlijke recordtijd tot op 6 seconden. Marco verbeterde zijn persoonlijke record met 50 seconden.
Izak HiemstraMarco van Eijk
Krista van Os  is onlangs gestart met de voorbereidingen op haar debuutmarathon van Berlijn en testte zichzelf op de 10km en was na afloop tevreden met haar tijd en finishte na 46’05”.

Harriet van ’t Oever liep tijdens de Wiezoloop in Wierden naar een keurige 3e plaats en nieuw persoonlijk record op de 5km van 20’27” . Een verbetering met een minuut van haar persoonlijk record uit 2016.
Harriët omweg naar haar PR


Overige uitslagen:

8 juli Hollandseveld 5km

Martijn Schakelaar 18’44”
Jan Roelof Hofman 20’48”

8 juli Voorthuizen 10km

Carla Boekema 48’05”

1 juli Heerde  5.05km

Tjibbe de vries 19’59 “
Harriet ten Oever 21’06”