Gisteravond werd voor de 21e keer de Klepperstadloop georganiseerd door atletiekvereniging Spurt 88.

De organisatie had op verzoek van een aantal hardlopers op de dag zelf de afstand gewijzigd in een exacte 5 en 10 kilometer. Het bochtige stratenparcours resulteerde voor een handvol BB-lopers tot mooie en bijzondere prestaties.

De meest bijzondere prestatie van de dag door een BB-loper werd geleverd door Sanne Pluim. Op de 5 kilometer liep ze steevast af op een podiumplek. Echter, in de laatste ronde veroorzaakten darmklachten voor een bijzondere wending van haar race. “Darmklachten dwongen mij in de laatste ronde aan te bellen bij een bewoner langs het parcours. Opgeven komt niet meer voor in mijn vocabulaire. Na een supersnelle tussenstop finishte ik op een vierde plek na 21’53”, aldus een opgeluchte Sanne.  

Bij de vrouwen op de 10km greep Hellen de Vries onbedreigd de winst en finishte na 38’02”.

Bij de mannen masters 40+ liep Berthold Berger tot een ronde voor het einde op een derde plaats,  maar wist in de laatste kilometers te versnellen en liep het gat dicht naar de concurrenten. In de laatste snelle kilometer liep hij weg bij zijn twee overgebleven concurrenten en greep overall de winst in 35’14”. Lamco Hulzebos finishte op 7 seconden en 13 seconden later Sebastiaan Pol.

De eeuwig jonge Tjibbe de Vries (62) liep bij de masters naar een mooie 41’09”.

Josje Peters liep bij de dames op de 5km naar een tweede plaats en finishte na 19’45”.

Berthold BergerHellen de Vries, ©Jan Noordman
podium dames 35+
podium heren 40+
Klepperstadloop