19-05-2017 - Wageningen Trackmeeting 1
Vrijdagavond. Terwijl de meesten voor een thuiswedstrijd hadden gekozen, maakte een kleine delegatie BB-lopers zich op voor de eerste der Wageningse Trackmeetings dit jaar.
Na de succesvolle 3000 meter een week eerder leek de 5000 meter niet minder dan een logische volgende stap. Wederom de laatste afstand van de avond, maar gelukkig minder richting de nacht dan onlangs. Volgens de in de praktijk weinig falende formule van Riegel zouden de 12,5 ronden in ongeveer 1,72 maal de tijd van 7,5 ronden kunnen worden afgelegd, dus dat voorspelde alvast veel goeds.
 
Na eerst het geweld op de sterk bezette kortere afstanden te hebben aanschouwd, gingen Erik Slomp en Bert de Boer in de eerste serie van start. Erik liep sinds lange tijd eindelijk weer eens onder de zestienminutengrens. Bert voelde zich vooraf niet bijster goed, moest achteraan het deelnemersveld keihard werken om bij te blijven en finishte nipt boven zojuist genoemde grens.
 
De 5 baanlopers en oud clubgenoot Arne Mulder
In de tweede serie deed Mark Hakbijl mee in de voorste regionen. Wellicht iets te rap gestart liet hij in het middendeel teveel liggen om dat tegen het eind nog volledig te kunnen corrigeren, waardoor een pr net buiten bereik bleef. Bas Boekema en Dick van Os liepen beiden een sterke, vlakke race; Bas ruim onder de zeventienminutengrens en Dick helaas met een minimale marge daarboven.
Gerard Kroes startte in de derde en laatste serie. Vlak lopend in de voorste gelederen zette hij een tijd neer die lange tijd niet haalbaar was geweest en dus zeer tot tevredenheid stemde.
 
Erik Slomp 15:55.33
Bert de Boer 16:03.41 (pr)
Mark Hakbijl 16:22.33
Bas Boekema 16:45.64 (pr)
Dick van Os 17:00.68 (pr)
Gerard Kroes 18:29.70