Afgelopen zaterdag was het weer zover. Traditiegetrouw stond de eerste echte cross van het seizoen op het programma.;Het parcours dat de lopers over de Lemerlerberg voerde staat bij de kenners beter bekend als “de zwaarste cross”. Loszand, steile;klimmen werden afgewisseld met prachtige bospaden. Nauwelijks bijgekomen in een afdaling was er de volgende bekllimming. De lopers over de langste afstand hadden het genoegen om drie keer het rondje over de Lemelerberg te lopen. Tjibbe de Vries (62); beklom als enige BB-loper de hoogste trede van het podium bij de mannen 60+ en finishte na 47’34”.
 
Korte Cross 5.3km
Op de kortste afstand liep Michiel Blaauwgeers mee en finishte verrassend als tweede bij de Mannen 40+ ;in een tijd van 21’41”.
 
Lang Cross 10.8km Op de lange cross liep Erik Slomp naar een keurige 7e plaats bij de Mannen Senioren en finishte na 41’35”. Bij de Masters 40+ liep Berthold Berger naar een tweede plaats en finishte na 42’10”
 
New York Marathon
Juda Vecht koos ervoor om niet deel te nemen aan de Lemelerbergloop maar had zijn pijlen gericht op de Newyork Marathon. In een geweldige entourage met een paar miljoen toeschouwers langs het parcours finishte Juda na 4 uur en 18 seconden.
 
 
Najaarsloop Epe
Gerard Kroes liep mee op de 10km en finishte na 43’38”.