Naast de goed bezochte Recreantenrun als onderdeel van de Kramprun in Varsseveld stonden er zaterdagavond ook Topruns op het programma voor de allersnelste hardlopers namens beide geslachten. Ook een aantal BB-lopers was aanwezig om zich op vermeende topheid te testen.

Tess Boekema ging om 18:30 uur van start in een bescheiden deelnemersveld met slechts tien concurrentes. Onder zware weersomstandigheden wist zij op het zeer fraaie uit vijf rondes van een kilometer bestaande parcours een knappe prestatie neer te zetten. Zichtbaar de grenzen opzoekend finishte ze als 6e in een tijd slechts enkele seconden boven haar pr.

Om 19:00 uur was het de beurt aan Joep Emmen, Erik Slomp, Kasper Bisschop en Mark Hakbijl. Joep was veruit de sterkste in het BB-blauw en vocht een onderlinge strijd uit met oud-clubgenoot Jos Verdaasdonk, die hij in zijn voordeel wist te beslechten.

Afgaand op recente ontwikkelingen had Erik daarna de beste papieren. Kasper en Mark weken nauwelijks van elkaars zijde en deden tevens verwoede pogingen om niet uit het kielzog van Erik te verdwijnen. Helaas moest Kasper de wedstrijd na vier rondes voortijdig staken. Mark kon het gat naar Erik in de slotronde weliswaar nog aardig dichtlopen, maar had geen antwoord op zijn eindsprint.

Joep Emmen 15:48 (17e M)
Erik Slomp 16:36 (24e M)
Mark Hakbijl 16:41 (26e M)
Tess Boekema 18:13 (6e V)
Kasper Bisschop DNF

Tess aan de start

Mark en Kasper verwikkeld in een onderlinge strijd