De Loop naar de Pomp geldt traditiegetrouw als het sportieve hoogtepunt van de jaarlijks terugkerende Pompdagen in Heino, eveneens het enige sportieve onderdeel aldaar. Nochtans had men goed uitgepakt, getuige de aanwezigheid van niemand minder dan Henk Borgmeijer in de speakergelederen.
 
Een aantal BB-lopers wist het weekend actief te beginnen en reisde afgelopen vrijdagavond af naar Heino voor een 5 km of een 10 km, voor ongeveer de helft over onverharde ondergrond. Hoewel het weer aanvankelijk benauwd leek, zorgde lichte regenval tijdens de wedstrijd voor welkome verkoeling.
 
De 5 km was ditmaal prooi voor Mark Hakbijl. Lopend met startnummer 1 vocht hij een felle onderlinge strijd uit met av PEC-rivaal Sander Kloosterziel, maar wist met een sterke slotkilometer toch de snelste te zijn. Een mooi vervolg op zijn 3e plaats in 2014 en 2e plaats in 2015. Roelof Rekker liep een prima wedstrijd en finishte net onder de 23 minuten.
 
Op de 10 km werd Mark Hogeboom knap tweede, op gepaste afstand achter oud-clubgenoot Jos Verdaasdonk en nipt voor de uiteindelijke nummer 3. Daarachter finishte Jos Boomsma op een 10e plaats. Bij de jongedames was Gerja Zielman veruit de sterkste. In haar thuiswedstrijd wist zij een gat te slaan van meer dan twee minuten op de nummer 2 en won voor de derde keer op rij.
 
5 km
Mark Hakbijl 16:57 (1e M)
Roelof Rekker 22:56
 
10 km
Mark Hogeboom 37:48 (2e M)
Jos Boomsma 40:16
Gerja Zielman 40:54 (1e V)
 
 Podium 5 km