Op zondag 26 juni stond de Zwolsche wijk Assendorp in het teken van de derde editie van de AsRendorp. Vele honderden deelnemers liepen hun rondes van 2,5 gecertificeerde kilometers over het bochtige klinkerparcours waarmee deze wedstrijd steeds meer bekendheid geniet. Het is dus niet de snelheid van het parcours maar vooral de gezelligheid met start en finish op het centrale plein die de charme van deze laagdrempelige loop het beste weergeeft. De organisatie van dit evenement lag deels in handen van enkele van onze clubgenoten.

Bij de 5 kilometer liep Mark Hakbijl (17.22) lang alleen op kop van de wedstrijd maar moest in de korte maar felle eindsprint zijn meerdere erkennen in Michel Veldman van loopgroep AG’85.  Samuel Hofmann kon een goede race met snellere tweede ronde bekronen met een degelijke tijd, net onder de 18 minuten (17.55). Martijn Schakelaar liep daar kort achter naar een eerste plek bij de mannen 40+ (18.14) en mocht zich daardoor de winnaar noemen van de “klinkerbokaal” in zijn leeftijdsklasse. Roelof Rekker finishte na een degelijke 21.49.

Bij de dames kwam Miranda Reijnders als derde over de streep in een nieuw persoonlijk record van 20.31 – op een sneller parcours moet later dit jaar een tijd van sub 20 tot haar mogelijkheden horen.

Op de 10 kilometer was het alleen Edwin Middelveld die het lef had de vier klinkerrondes te trotseren; zijn eindtijd was 43.09.

Verder deden enkele BB Lopers een “haasklus”, dit gold voor Tess Boekema, Gerja Zielman, Mark Hogeboom en Wouter van Gessel.

 

Mark Hakbijl © Jan Burgman

Samuel Hofmann en Martijn Schakelaar © Jan Burgman

Miranda Reijnders met "haas" Wouter van Gessel © Jan Burgman