De atletiekbaan in Rijssen, vrijdagavond 6 mei, vanuit het niets hoge temperaturen, een zestal BB-lopers aan de start met over het algemeen niet bijzonder veel baanwedstrijdervaring op de 3000 meter, kortom, het beloofde een interessante avond te worden. Een enigszins gespannen sfeer heerste dan ook rond de baan.

Op basis van verwachte eindtijd werd de 3000 meter opgedeeld in drie series, dames en heren van beide geslachten gemengd. Drie BB-lopers startten in de eerste serie (tot de om en nabij 10:00), de drie anderen in de tweede serie.

In de eerste serie had Joep Emmen de beste papieren. Mark Hakbijl en Kasper Bisschop zouden met name onderling de strijd aangaan. Joep liep zeer sterk, zij het niet uitsluitend op kop, maar zijn eindsprint was voldoende om de dagwinst binnen te slepen. Mark en Kasper wisten tot het ingaan van de laatste ronde kop over kop te lopen, maar ditmaal was Mark de sterkste en zag zijn vermoeden bevestigd dat dit voor hem de allermooiste afstand is.

In de tweede serie startte Martijn Schakelaar sterk, gevolgd door een behoudend vertrokken Retse van der Berg, die gestaag alle concurrentie voorbijliep en zich de winst van deze serie toeëigende. Tess Boekema begon soepel aan de race, kreeg het later weliswaar zichtbaar moeilijk, maar kon niettemin een uitstekend resultaat neerzetten.

Joep Emmen 8:55.82 (pr, clubrecord Msen, 1e overall)
Mark Hakbijl 9:24.58 (pr, clubrecord M35)
Kasper Bisschop 9:30.30 (pr)
Retse van der Berg 10:09.20 (pr)
Martijn Schakelaar 10:24.59
Tess Boekema 10:35.24 (pr, clubrecord Vsen)

 

Ronde van Oranjewoud

Onder snikhete omstandigheden maakte Bert de Boer zaterdag zijn comeback op een lange afstand (10 Engelse mijl) en wist als 3e te finishen in een knappe tijd van 58:29.

 

Joep Emmen wint de "Jan Voortman bokaal"