Podiumprimeur in Nijkerk

Zaterdagochtend 23 april zegt hij nog gekscherend: 'Als ik ooit op het podium kom te staan, doe ik dat'. Met 'dat' bedoelt hij 'een smoking aantrekken bij de huldiging'. Op dat moment is het podium nog onbereikbaar, dus kan hij deze belofte moeiteloos doen.

Daarbij is het natuurlijk niet echt een belofte, als je denkt dat het nooit gaat gebeuren. Het zou me niet verbazen als menigeen nog miljoenen schuldig is, voor de belofte die rondom oud en nieuw frequent wordt gemaakt: 'als ik de jackpot win, krijg jij ook een deel..'

Desalniettemin komt er 's avonds toch een foto op de app, waarop een zichtbare blije BB-loper op een podium staat. Hoewel hij geen smoking aan heeft, houdt hij een beker in de lucht en heeft hij dus toch het podium bereikt.

Bij navraag, geeft hij aan dat hij superblij is met zijn podiumplek, maar dat hij geen bijzondere tijd heeft gelopen. Het was echter wel zijn eerste keer ooit individueel op een podium. En hoewel hij een zilverkleurige beker omhoog houdt, liep hij wel degelijk de eerste netto tijd.

Hij is Rutger Jan Lusseveld. Hij liep in Nijkerk de 5 km in 18:49 en liep daarmee de snelste tijd. Het werd zijn eerste podiumplek ooit: chapeau! De volgende keer graag in smoking.

Podiumprimeur Rutger in Nijkerk